Κιάφα Μάνδρας: Οδοιπορικό του ertnews στα καμένα – Δείτε τις εικόνες καταστροφής

356794230_1366447860973167_4497723778754681023_n (1)

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες που έρχονται στο φως, μετά την επέλαση της φωτιάς, που ξέσπασε στη Μάνδρα δείχνοντας το μέγεθος της καταστροφής και την ανεπανόρθωτη ζημιά, που έχουν υποστεί οι κάτοικοι της περιοχής.

Η φωτιά πέρασε μέσα από κατοικημένη περιοχή στη θέση Τσακάλι και άφησε πίσω της αποκαΐδια… έκαψε κόπους μιας ζωής, όπως βλέπετε στις εικόνες που κατέγραψε το ertnews.

Στα βίντεο καταγράφονται οι αγωνιώδεις ενέργειες των πυροσβεστών, για να σώσουν τις περιουσίες των πολιτών από την καταστροφική μανία της φωτιάς.

Σε τρία μέτωπα η πύρινη λαίλαπα

Μεγάλη μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε πολλαπλά μέτωπα της φωτιάς και σε διάσπαρτες εστίες έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικήςσε Μάνδρα και Μέγαρα και Κιάφα. H φωτιά πέρασε στην απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού Ελευσίνας Θήβας στη θέση Καραούλι και είχε κατεύθυνση προς την Οινόη.

Συνεχείς ήταν οι ήχοι, που ακούγονταν από τις εκρήξεις από εγκαταστάσεις αερίου, που βρίσκονται στην περιοχή, αλλά και από τους ηλεκτροφόρους πυλώνες.

Χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη, ενώ στις φλόγες παραδόθηκαν και οι περιουσίες εκατοντάδων ανθρώπων.

Στρατός και Πυροσβεστική στη «μάχη» κατά της φωτιάς στην Κιάφα

Οι υψηλές θερμοκρασίες δυσχέραιναν τις προσπάθειες των πυροσβεστών, ενώ στην μάχη “ρίχτηκαν” και οι Ένοπλες Δυνάμεις με εναέρια μέσα και ομάδες “Δευκαλίωνα” και “Ξενοκράτη”.

Συγκλονιστική είναι η εικόνα που απαθανάτισε κάμερα της ΕΡΤ, ενός άνδρα να κοιμάται πάνω στο καμένο σπίτι του.

Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 για εκκενώσεις οικισμών

Βροχή έπεσαν τα μηνύματα από το 112 τις τελευταίες ώρες για εκκενώσεις οικισμών στην Μάνδρα και στα Μέγαρα.

Αρχικά το 112 με μήνυμα κάλεσε σε εκκένωση 4 οικισμών. Συγκεκριμένα κάλεσε όσους βρίσκονται σε Άγιο Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι να εκκενώσουν προς Οινόη.

Λίγο μετά τις 18.00 ήχησε και πάλι το 112 για να εκκενωθεί η Οινόη προς τις Ερυθρές και λίγο αργότερα ο Άγιος Ιωάννης Κορακάς προς Μάνδρα.

Ακολούθησε στη συνέχεια και νέο μήνυμα για να εκκενωθεί ο Άγιος Παντελεήμονας προς τις Ερυθρές.

Στο πλευρό των πυροσβεστών όλη τη νύχτα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Αδιάκοπη είναι η συνδρομή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στα πύρινα μέτωπα της Δυτικής Αττικής (Δερβενοχώρια, Νέα Πέραμος, Νέα Ζώη Μάνδρας), όπου η πύρινη λαίλαπα έχει καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά της.

Κλιμάκια εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών και Νοσηλευτικό Προσωπικό του Ε.Ε.Σ. με Κινητή Μονάδα Υγείας ενισχύουν τις προσπάθειες κατάσβεσης της Πυροσβεστική Υπηρεσίας, προσφέροντας Πρώτες Βοήθειες, Βασικές Υπηρεσίες Υγείας και είδη πρώτης ανάγκης σε πυροσβέστες και κατοίκους.

Η Κινητή Μονάδα Υγείας του Ε.Ε.Σ., στελεχωμένη από έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό παρέμεινε όλο τη νύχτα στη Νέα Πέραμο, στο σταθμό της Πυροσβεστικής της Ολυμπίας Οδού, ενισχύοντας τις τιτάνιες προσπάθειες της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας να απομακρύνουν τις φλόγες από την Εθνική Οδό, προσφέροντας Πρώτες Βοήθειες και Βασικές Υπηρεσίες Υγείας.

Εν συνεχεία, η Κινητή Μονάδα Υγείας μεταφέρθηκε στην Νέα Ζώη Μάνδρας, προκειμένου να συνδράμει τους κατοίκους και τις δυνάμεις κατάσβεσης. Κατά τη διάρκεια της νύχτας συνολικά αντιμετώπισαν επιτυχώς περισσότερα από 60 έκτακτα περιστατικά (εγκαύματα μικρής έκτασης, δύσπνοιες, δακρύρροιες κ.α.) σε πυροσβέστες, μέλη της Πολιτικής Προστασίας και πολίτες.

Σημειώνεται ότι, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, αναχώρησε πολυμελές κλιμάκιο του Ε.Ε.Σ. από την Αθήνα με εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες και Νοσηλευτικό προσωπικό με κατεύθυνση τις πυρόπληκτες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος

www.ertnews.gr

Αγγελική Μανουσέλη

Αφήστε μια απάντηση