Ο καιρός με την Ε. Κατιρτζόγλου: Καυτό το Σαββατοκύριακο – Πολύ ισχυροί βοριάδες από Δευτέρα

KAYSWNAS-3

Κλιμάκωση της ζέστης το Σάββατο και την Κυριακή με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 44-45 βαθμούς. Την Δευτέρα και την Τρίτη οι ισχυροί βοριάδες θα προσφέρουν μια σύντομη ανάσα δροσιάς στην βόρεια και ανατολική Ελλάδα. Τέλος την Τετάρτη και την Πέμπτη θα σημειωθούν νέα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών, με τον καύσωνα να τελειώνει το τέλος της εβδομάδας.

Το Σάββατο θα έχει αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά. Μικρή πιθανότητα για ξαφνικές μπόρες υπάρχει για την Μαγνησία και την  κεντρική Μακεδονία. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, θα φτάνει μέχρι τους 41 με 43 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 36 με 39 στην νησιωτική χώρα.

Στην Αττική θα έχει ηλιοφάνεια και θα πνέουν ασθενείς άνεμοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 41 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιος ο καιρός και στην Θεσσαλονίκη με λίγες τοπικές αραιές νεφώσεις και ασθενείς μεταβλητούς ανέμους. Το θερμόμετρο στην πόλη θα κυμανθεί από 26 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή αναμένεται να είναι η πιο ζεστή ημέρα, με θερμοκρασίες κοντά στους 45 βαθμούς σε περιοχές της κεντρικής ηπειρωτικής Ελλάδας. Σταδιακά όμως από το μεσημέρι και μετά εμφανίζονται και πάλι τα μελτέμια  στην νησιωτική και ηπειρωτική χώρα.

Την Δευτέρα και την Τρίτη, θα έχουμε μια πρόσκαιρη υποχώρηση της ζέστης, καθώς οι ισχυροί βοριάδες από το βράδυ της Κυριακής θα δροσίσουν ελαφρά την ατμόσφαιρα.

Από την Τρίτη στα δυτικά και την Τετάρτη και στα ανατολικά οι θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν νέα έξαρση. Ενδείξεις για επαναφορά του υδραργύρου σε φυσιολογικές τιμές αναμένεται από Παρασκευή.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση