Χριστός Ανέστη – Live από τη Μητρόπολη Αθηνών η Ακολουθία της Ανάστασης

Ανάσταση-Μητρόπολη

Σε απευθείας σύνδεση του ertnews.gr με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, η Ακολουθία της Αναστάσεως και η Αναστάσιμη Αρχιεπισκοπική Θεία Λειτουργία. Τηλεοπτικά μεταδίδεται από την ΕΡΤ2.

Σε κλίμα κατάνυξης έφθασε λίγα λεπτά μετά τις 20:00 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το κρατικό αεροσκάφος που μετέφερε το Άγιο Φως από το Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

Για τη μεταφορά του μετέβη στα Ιεροσόλυμα ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρα, προκειμένου να παραστεί στην τελετή Αφής του Αγίου Φωτός, στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως και να παραλάβει το Άγιο Φως από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο Γ’, με τον οποίο είχε συνάντηση. Στην αποστολή μετείχαν ο Πατριαρχικός Έξαρχος στην Ελλάδα αρχιμανδρίτης Ραφαήλ και ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος για της Εκκλησία της Ελλάδος.

Μετά από μια σύντομη τελετή στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το Άγιο Φως έφτασε στις 21:00 στον πρώτο Ναό της χώρας που υποδέχεται το Άγιο Φως, το Μετόχι του Παναγίου Τάφου, στην Πλάκα. Ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ το μετέφερε με το ειδικό καντήλι, ενώ εκπρόσωποι των μητροπόλεων μετέφεραν στη συνέχεια το Άγιο Φως στις ενορίες.

www.ertnews.gr

Ιωάννης Δασκαλάκης
image}

Αφήστε μια απάντηση