Κυβέρνηση – Κόμματα: Πόλεμος ανακοινώσεων εν μέσω σφοδρής αντιπαράθεσης στη Βουλή

Την ώρα που ο Παύλος Πολάκης παραπέμπεται στην επιτροπή δεοντολογίας και ο Κωνσταντίνος Τασούλας προειδοποιεί ότι «με το ζόρι δεν θα γίνει κόλαση η Βουλή», η αντιπαράθεση οξύνεται και με πόλεμο ανακοινώσεων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να στείλει την πολιτική ζωή στο βούρκο», ανακοίνωσαν κυβερνητικές πηγές  ανακοινώνοντας:

«Πολάκης και Τσίπρας είναι γνωστοί για τη συμπεριφορά τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανές ότι θέλει να στείλει την πολιτική ζωή στο βούρκο γιατί αυτό ξέρει να κάνει. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ακολουθήσει και να μπει σε στην αυτή διαδικασία. Θα κινηθεί όπως πάντα θεσμικά και μέσα στο όριο του πολιτικού Πολιτισμού.

Επίθεση στο ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε νωρίτερα το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας ανακοινώνοντας ότι «οι ίσες αποστάσεις απέναντι στο πρωτοφανές χθεσινό περιστατικό σημαίνουν ταύτιση με τον Πολακισμό του ΣΥΡΙΖΑ».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκε:

«Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που άρχει ο λαός. Και ο λαός έχει δικαίωμα να μάθει την αλήθεια.

Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα των πολλών, της πλειοψηφίας, όχι των ολιγαρχών, των εταιρειών, των μεσαζόντων και των λογοκριτών.

Ο Λουδοβίκος ο 16ος το κατανόησε καθυστερημένα στη Γαλλική Επανάσταση.

Ο κ. Μητσοτάκης αρκεί να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΙΝΑΛ: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, κατώτεροι των περιστάσεων»

Κατά τη συζήτηση για τον Αναπτυξιακό νόμο που διεξάγεται στη Βουλή, η Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Ευαγγελία Λιακούλη, τοποθετήθηκε σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα:

«Η αποκρουστική εικόνα που αντικρίσαμε στο Κοινοβούλιο, είναι τραγική και μας αφορά όλες και όλους. Γιατί είμαστε όλοι μέρος του Κοινοβουλίου και, μοιραία, αυτά που συμβαίνουν αντανακλώνται και στη δική μας παράταξη, στο πολιτικό σύστημα και στην εμπιστοσύνη των πολιτών που έχει πια χαθεί.

Έτσι νομίζουν ότι μπορούμε να πορευτούμε, στο δρόμο της Δημοκρατίας.  Η χθεσινή αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου της Βουλής και του κ. Πολάκη ήταν από τις πιο άτυχες και δύσκολες στιγμές της κοινοβουλευτικής πρακτικής, καταδικαστέα σε όλες τις εκφάνσεις της.

ΜέΡΑ25:«Αν κάθε φορά που βουλευτής ή υπουργός μιλούσε εκτός θέματος, έκλειναν τα μικρόφωνα η Βουλή θα ήταν μονίμως κλειστή»

«Οι υπουργοί μιλούν εκτός θέματος όποτε θέλουν. Και το χειρότερο; Συστηματικά καταθέτουν εκτός θέματος εκτρωματικές τροπολογίες τις οποίες περνούν πριν προλάβει το Κοινοβούλιο να τις συζητήσει, εξευτελίζοντας τον κοινοβουλευτισμό με την πλήρη ανοχή του προέδρου της Βουλής», σημειώνει το ΜέΡΑ25 και υπογραμμίζει πως «οι κυβερνήσεις ολοκληρώνουν την, επί της ουσίας, κατάργηση της Βουλής με την πρακτική πολυνομοσχέδιων που περνούν στα γρήγορα (fast track) έτσι ώστε κανείς βουλευτής να μην μπορεί να είναι… εντός θέματος».

Συνεχίζοντας, η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 αναφέρει:

«Υπό το πρίσμα αυτής της εσκεμμένης απαξίωσης της Βουλής (την οποία το ΜέΡΑ25 έχει στηλιτεύσει εμπεριστατωμένα), το χτεσινό περιστατικό στη Βουλή οδηγεί σε δύο συμπεράσματα»:

«Η επιλεκτική απαγόρευση στον κ. Πολάκη να μιλά εκτός θέματος (όταν πωθυπουργός, υπουργοί, αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης και λοιποί βουλευτές σπάνια μιλούν εντός θέματος), αποτελεί πολιτική επιλογή του προέδρου της Βουλής που μόνο ως θεσμική δεν μπορεί να κριθεί» και «η ουσία του περιστατικού είναι η ουσιαστική υποβάθμιση του εγκλήματος της Novartis σε “γραφικότητα”».

«Το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει τον διαχρονικό εξευτελισμό της Βουλής των Ελλήνων (με την “βούλα” του προέδρου της) και την συγκεκριμένη προσπάθεια της ολιγαρχίας να εμφανίζεται ως “γραφικός” όποιος πολίτης εξακολουθεί να προβληματίζεται για το γεγονός ότι το έγκλημα της Novartis πάει, όπως πιο παλιά εκείνο της Siemens, στο αρχείο της κλεπτοκρατίας», καταλήγει.

www.ertnews.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση