Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Περιμένοντας … τον Μαΐστρο να διώξει την σκόνη

Η παρουσία της σκόνης στην ατμόσφαιρα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.  Δεν θα λείψουν και λίγες μπόρες, κυρίως στα βόρεια Κυριακή και Δευτέρα. Kαθώς την Πέμπτη και από τα δυτικά θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι (Μαΐστρος) , η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει από την σκόνη.

Πιο αναλυτικά:  την Κυριακή στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι απόγευμα με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, το μεσημέρι απόγευμα λίγες μπόρες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά.
Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα διατηρηθούν αυξημένες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη έως 5 μποφόρ, ανατολικοί στο Ιόνιο, βόρειοι στο Αιγαίο.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 με 30 και κατά τόπους, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 31 με 32 βαθμούς.
Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι ασθενείς και στον Ευβοϊκό βορειανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Στο νομό Θεσσαλονίκης προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες έως το απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς.  Η θερμοκρασίααπό 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Μαρία Νικολαΐδου
image}

Αφήστε μια απάντηση