Eνδεχόμενο να μην ισχύσει το πρόστιμο των 100 € στους άνω των 60 που θα εμβολιαστούν

Η κυβέρνηση θα εξετάσει την πιθανότητα να μην ισχύσει το πρόστιμο που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τους μη εμβολιασμένους άνω των 60 ετών είπε ο υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό  ΣΚΑΪ.

Όπως είναι γνωστό η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει ότι το πρόστιμο των 100 ευρώ για μη τήρηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών θα ισχύσει από την Κυριακή, 16 Ιανουαρίου.

Ο υπουργός δεν απέκλεισε  το ενδεχόμενο, να δοθεί περισσότερος χρόνος  αν διαπιστωθεί ότι οι πολίτες αυτής της ηλιακιακής ομάδας σπεύσουν μαζικά να εμβολιαστούν. Πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση, αυτό θα συζητηθεί μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Μιλώντας εξάλλου χθες στο Mega, για τα μέτρα και το ενδεχόμενο ελάφρυνσής τους, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ε ότι «είναι πολύ νωρίς για να το πει κανείς, όταν βλέπουμε και μεγάλο αριθμό κρουσμάτων».  Ο ίδιος εστίασε στη  λέξη “προσαρμογή”  και τόνισε ότι είναι αυτή που κατευθύνει τις εργασίες μας, οπότε δεν πρέπει να καλλιεργούμε προσδοκίες αυτή τη στιγμή, παρά μόνο να δούμε πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο τις επόμενες ημέρες».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι είναι καλύτερο να «να πηγαίνουμε βήμα – βήμα και  σύντομα θα φτάσουμε σε μια σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων».

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση