Ν. Βούτσης στο Πρώτο: Δεν πρέπει να κλείσει η Αυγή (audio)

«Όλοι θέλουν να είναι ανοιχτά τα σχολεία, αλλά με ασφάλεια. Ο τρόπος που έγινε, είναι μια ανομολόγητη ανοσία αγέλης όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά για το κοινωνικό σύνολο. Έχουμε φτάσει σε 2 μέρες 25.000 διαπιστωμένα κρούσματα, το οποίο σημαίνει ότι τα παιδιά μας όταν έρθουν στο σπίτι πολύ πιθανά, θα κολλήσουν τους γονείς ή τους παππούδες. Δεν υπάρχει μέριμνα για άδεια ειδικού σκοπού, άρα και οι γονείς θα πάνε στους χώρους εργασίας» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Συνεχίζοντας, είπε «αντί μια στρατηγικής σωστής επιδημιολογικής πρόληψης έχουμε αφεθεί σε μια ανομολόγητη ανοσία της αγέλης. Είναι πολύ επικίνδυνο αυτό που γίνεται».

Το επιχείρημα της κυβέρνησης που υποστηρίζει ότι τα κρούσματα στους μαθητές ανιχνεύθηκαν λόγω της λειτουργίας των σχολείων με τα σελφ τεστ, αντέκρουσε ο κ. Βούτσης, κάνοντας λόγο για «πρόσχημα για το ότι άνοιξαν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια με τον τρόπο που άνοιξαν». «Υπάρχει μια πλήρης αγνόηση της επιστημονικής κοινότητας και πλήρης περιφρόνηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη, όπου υπάρχει αυτό το απαράδεκτο πρωτόκολλο 50% συν ένα» προσέθεσε ο κ. Βούτσης.

«10.000 εκπαιδευτικοί και παιδιά δεν πήγαν από φόβο» υπογράμμισε ο κ. Βούτσης, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «σε λίγο είναι προφανές ότι δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία». «Αντί να ληφθούν μέτρα τα οποία έχουμε πει στα προηγούμενα πανδημικά κύματα, που έχουν προταθεί από όλους, από την επιστημονική, την εκπαιδευτική κοινότητα, τα κόμματα, δηλαδή 15μελή τμήματα τα οποία αν έχουν 1-3 κρούσματα να μπαίνουν σε αναστολή λειτουργίας. Έχει δοθεί ένα υπόδειγμα πρωτοκόλλου ασφάλειας το οποίο η υπ. Παιδείας και ο κ. Μητσοτάκης, το έχουν αγνοήσει πλήρως» είπε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με την πρωτιά της χώρας σε αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τους 1,6 εκατ. ελέγχους που έγιναν με το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Βούτσης ανταπάντησε ότι «έχει κολλήσει σε απαράδεκτο βαθμό το πρόγραμμα εμβολιασμού. 65% κατ’ ανώτατο όριο είναι το επίσημο στοιχείο και άρα δεν είναι δυνατόν όσα τεστ και αν  γίνονται, όταν γίνονται τυχαία, δηλαδή με βάση το άνοιγμα των σχολείων και δεν έγιναν τόσο καιρό και δεν γίνονταν στους χώρους εργασίας, στα ΜΜΜ και σε όλες τις άλλες εστίες υπερμετάδοσης, είναι προφανές ότι υπήρχε μια εσφαλμένη άποψη και εντύπωση της κοινής γνώμης για το πόσα είναι τα πραγματικά κρούσματα».

Συμπλήρωσε μάλιστα, πως «σήμερα προλειαίνουν το έδαφος ότι θα έχουμε ένα νέο ρεκόρ κρουσμάτων. Δηλαδή χθες η ίδια η κυβέρνηση έκανε την διαρροή ότι θα υπάρξει μερική χαλάρωση σε ορισμένα περιοριστικά μέτρα, όλα τα δελτία ειδήσεων το βράδυ είχαν την σχετική είδηση και σήμερα λέει η κυβέρνηση δεν θα υπάρξει καμία χαλάρωση. Αυτό δεν είναι απλά βλέποντας και κάνοντας, είναι μια εμμονική και επικίνδυνη πολιτική που οδηγεί σε αποτελέσματα δραματικά και για το σύστημα υγείας.  Δεν είναι ανίκανη αυτή η κυβέρνηση, είναι εμμονικά επικίνδυνη. Και αυτό που γίνεται αυτές τις ημέρες με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια δείχνει ακριβώς την πλήρη ανεπάρκεια και την εμμονικότητα».


Κληθείς να σχολιάσει τι συμβαίνει με την εφημερίδα Αυγή και αν θα κλείσει η καθημερινή έκδοση, ο κ. Βούτσης είπε χαρακτηριστικά «θεωρώ ότι δεν πρέπει να κλείσει και ότι δεν θα πάει σε μια τέτοια εξέλιξη, για οικονομικούς λόγους προφανώς. Εξελίσσεται και περί αυτού πρόκειται, ένα πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου με πολύ σημαντικές απολαβές και ελπίζω ότι για μια ακόμα φορά σε έναν τέτοιο χώρο που έχει δοκιμαστεί διαχρονικά και επώδυνα οικονομικά, θα βρεθούν οι λύσεις που πρέπει να βρεθούν. Σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαιώνω ότι θα κλείσει το καθημερινό φύλλο. Δεν είμαι ούτε στο ΔΣ της Αυγής, ούτε ξέρω τα οικονομικά δεδομένα, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να προχωρήσει το εγκεκριμένο σχέδιο σε σχέση με τις εθελούσιες εξόδους».

www.ertnews.gr

Δανάη Γραφάκου

Αφήστε μια απάντηση