Επιτροπή: Συζήτηση για άνοιγμα της εστίασης αμέσως μετά το Πάσχα

Για το άνοιγμα της εστίασης στις 3 ή 4  Μαΐου συζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, που συνεδριάζουν αυτή την ώρα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το άνοιγμα αφορά εστιατόρια και καφέ με τραπέζια σε εξωτερικούς χώρους και αυστηρά μέτρα.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα της εστίασης, νωρίτερα στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είπε ότι πρόθεση είναι μετά το Πάσχα “να διοχετεύσουμε τους πολίτες κατά βάση σε εξωτερικούς χώρους αφού και ο καλός καιρός δίνει αυτό το δικαίωμα”.

“Κρίμα ενώ βρισκόμαστε στην τελική ευθεία να σκοντάψουμε στο τελευταίο εμπόδιο”, ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης και ανήγγειλε εντατικοποίηση “εκεί όπου εμφανίζονται φαινόμενα υπερσυναθροίσεων, τα οποία προσπαθούμε να τα βλέπουμε με κατανόηση αλλά και με υποχρέωση σε όσους συμμορφώνονται με τα μέτρα”. Τα μέτρα ελέγχου όπως είπε, θα είναι αυστηρά και ως προς τις μετακινήσεις, ειδικά στα διόδια.

Στόχος Μάϊου είναι η πολύ μεγαλύτερη διαθεσιμότητα εμβολίων και βασικό θέμα είναι οι πολίτες να πειστούν και να εγγραφούν στην πλατφόρμα, δήλωσε ακόμα ο κ. Γεραπετρίτης. Σχετικά με τα self-tests, χαρακτήρισε απόλυτα επιτυχή τη μέθοδο με την οποία άνοιξαν τα Λύκεια, με πρόθεση της κυβέρνησης όπως είπε, να ανοίξουν μετά το Πάσχα Γυμνάσια και Δημοτικά.

Δεν αναμένεται να γίνει σύσταση για να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις”, δήλωσε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “από τις έξι”, ο Δημήτρης Παρασκευής, καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη η οποία είπε ότι εισήγηση της κυβέρνησης είναι να μην επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις των πολιτών για το Πάσχα και πρόσθεσε ότι ενδεχομένως να γίνουν ανακοινώσεις ακόμα και το απόγευμα, γεγονός που θα εξαρτηθεί από την συνεδρίαση της επιτροπής.

Να σημειωθεί ότι εφόσον, η συνεδρίαση των ειδικών ολοκληρωθεί μέχρι το απόγευμα με συγκεκριμένο πλαίσιο, δεν αποκλείεται οι κυβερνητικές ανακοινώσεις να πραγματοποιηθούν ακόμα και σήμερα, ενώ αυτό που “κλειδώνει” είναι η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Δύο είναι οι στόχοι του “κόκκινου” στις υπερτοπικές μετακινήσεις. Από τη μία να τεθεί εκτός πλάνου κάθε ενδεχόμενο έξαρσης της πανδημίας τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα, όσο και στην περιφέρεια της χώρας. Από την άλλη, να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες που θα ανοίξουν την οδό της επανεκκίνησης συγκεκριμένων κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων, μέχρι το ορόσημο της 14ης Μαΐου.

Σχετικό Άρθρο: “Όχι” στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις από εμπειρογνώμονες και κυβέρνηση

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση