Γ. Κωτσιόπουλος: Το εθνικό σύστημα υγείας με επιπλέον γιατρούς και νέες κλίνες MEΘ (video)

Γ. Κωτσιόπουλος: Το εθνικό σύστημα υγείας με επιπλέον γιατρούς και νέες κλίνες MEΘ (video)

Αναλυτικά τα νούμερα με τις κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν στη χώρα μας, καθώς και για το σύστημα υγείας που δέχεται πιέσεις, ανέλυσε ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ, την Τετάρτη.

Τους τελευταίους έξι μήνες, έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα Νοσοκομεία της επικράτειας.

«Σήμερα ανέρχονται από 565 σε 974 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ στις επόμενες εβδομάδες προσθέτουμε κλίνες ΜΕΘ και να φτάσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που είναι 1.200», τονίζει ο Γ. Κωτσιόπουλος.

Οι κλίνες αυτές περιλαμβάνουν δημόσιες, στρατιωτικές και ιδιωτικές δομές. Οι επόμενες 268 που θα προστεθούν στο εθνικό σύστημα υγείας ήδη κατασκευάζονται έπειτα από δωρεές. Η μεγαλύτερη δωρεά είναι του Ιδρύματος Νιάρχος θα είναι παρακαταθήκη για το μέλλον.

Το εθνικό σύστημα υγείας περιλαμβάνει επιπλέον γιατρούς και νοσηλευτές ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σ’ αυτό το δεύτερο κύμα. Για την έλλειψη στο ιατρικό δυναμικό της χώρας ο Γ. Κωτσιόπουλος επισήμανε, «Ξεκινήσαμε με 6.800 γρήγορες προσλήψεις στην αρχή της πανδημίας γιατρών και νοσηλευτών, μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχουμε μόνιμες προσλήψεις».

«Η Αττική είναι προβληματική, δεν έχει χειροτερέψει τις τελευταίες μέρες αλλά δεν έχει βελτιωθεί», τονίζει ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας.

«Αυτό που με προβληματίζει είναι η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη. Παρατηρείται έξαρση του φαινομένου σε όλη τη Βορειά Ελλάδα, σίγουρα θα υπάρξουν συρροές ασθενών προς το μεγάλο κέντρο που είναι η Θεσσαλονίκη. Θέλει μεγάλη προσοχή η Βόρεια Ελλάδα», καταλήγει.

Τέλος, έγινε αναφορά ότι σε όλα τα νοσοκομεία γίνεται δωρεάν εξέταση μαστογραφίας για προληπτικούς λόγους.

www.ert.gr

Αναστασία – Βασιλική Γκολέμη
image}

Αφήστε μια απάντηση