Sony Xperia 5 II review: Στην εικόνα τρέχει με 120

Ακόμα ένα Sony Xperia smartphone στα χέρια μου φέτος και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο που είχα το Xperia 1 Mark 2. Δείτε εκείνο το βίντεο θα ανακαλύψετε αρκετά features που έχει και το 5 mark II. Τηρώντας ευλαβικά την παράδοση που θέλει τα flagship smartphones η Sony να τα κατασκευάζει στην Ιαπωνία, έτσι και το 5 Mark II είναι Made In Japan.

Η τιμή του Sony Xperia 5 II στην Ελλάδα σήμερα είναι 919 ευρώ.

Πρόκειται για ένα ισχυρό compact flagship smartphone με μίνιμαλ κλασσική σχεδίαση Sony και υλικά κατασκευής γυαλί Gorilla Glass 6 μπροστά και πίσω και σασί από αλουμίνιο. Κάθεται πολύ καλά στο χέρι, έχει τέλειο grip και έχει το ιδανικό μέγεθος για μένα. Οι άκρες του είναι στρογγυλεμένες και τα bezel μικρά. Δεν έχει punch hole ή notch για την selfie κάμερα και αυτό θα σας αρέσει.

Διαθέτει αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο πλάι, dedicated πλήκτρο για την κάμερα και ακόμα ένα πλήκτρο για το Google Assistant! Υπάρχει κόσμος εκεί έξω που χρησιμοποιεί τόσο πολύ το Google Assistant που χρειάζεται ένα dedicated button για να το ενεργοποιεί; Έχει notification LED, στερεοφωνικά ηχεία που στοχεύουν μπροστά, έξοδο ακουστικών και είναι αδιάβροχο IP68. Ενσωματώνει τον επεξεργαστή Snapdragon 865, 8GB RAM και 128GB ενσωματωμένη μνήμη που μπορεί να αναβαθμιστεί με micro SD ταυτόχρονα με δύο SIM.

Η οθόνη του είναι από τις πιο όμορφες που έχετε δει σε διαγώνιο 6.1″. Θα την θέλαμε πιο φωτεινή αλλά σίγουρα δεν επιτρέπεται να πούμε ότι μας άφησε ανικανοποίητους. Είναι τεχνολογίας OLED με κινηματογραφική αναλογία πλευρών 21:9 και επιλογή Creator Mode για να τα βλέπεις όλα όπως θα ήθελε ο δημιουργός τους.

Η κάμερα είναι τριπλή αποτελούμενη από 3 αισθητήρες των 12 Megapixel ο κάθε ένας φακούς Carl Zeiss. Είναι το ίδιο camera setup με αυτό του Xperia 1 Mark 2 μόνο που από εδώ απουσιάζει ο αισθητήρας βάθους ToF, μικρό το κακό. Με τις εφαρμογές Photo Pro και Video Pro μπορείτε να πάρετε τον έλεγχο της κάμερας και να τραβήξετε φωτογραφίες και βίντεο ρυθμίζοντας κάθε λεπτομέρεια. Θα χρειαστείτε εξοικείωση με τόσες πολλές επιλογές και ρυθμίσεις το αποτέλεσμα όμως ιδίως αν είστε ανήσυχο πνεύμα… θα σας ανταμείψει.

Για τους “τεμπέληδες” αστειεύομαι, υπάρχει το κλασσικό camera app για γρήγορες point and shoot καταστάσεις, αυτό δεν είναι που ψάχνουμε οι περισσότεροι στο κάτω κάτω της γραφής;

Τα χρώματα στις φωτογραφίες είναι φυσικά και δεν κάνουν τις υπερβολές άλλων κατασκευαστών με ψηφιοποιημένο αποτέλεσμα που μπορεί να εντυπωσιάζει στην οθόνη του κινητού, δεν έχει όμως σχέση με την πραγματικότητα. Έχετε στην διάθεσή σας οπτικό ζουμ 3x, αυτό το καταπληκτικό Autofocus burst mode με 20 frames per second και auto-exposure αλλά και το Eye autofocus για ανθρώπους και κατοικίδια. Αν θέλετε να πειράξετε τις φωτογραφίες σας εκ των υστέρων στον υπολογιστή σας έχετε την επιλογή για αρχεία RAW.

Το Sony Xperia 5 Mark II είναι το πρώτο smartphone που μπορεί να τραβήξει βίντεο 4K με 120fps και αυτό μας αρέσει. Η επιλογή για αυτή τη λειτουργία βρίσκεται μέσα στην εφαρμογή Cinema Pro. Στην συγκεκριμένη εφαρμογή όρεξη να έχετε να πειραματιστείτε με τις επιλογές Color Science αλλά και την χρήσιμη λειτουργία εστίασης δυο προκαθορισμένων σημείων αν θέλετε να φτάσετε τα βίντεό σας σε άλλο επίπεδο!

Είπαμε τόσο ωραία πράγματα για τις φωτογραφίες και τα βίντεο του κινητού, θα σας προσγειώσουμε όμως ανώμαλα λέγοντας ότι η selfie των 8 Megapixel με έως και 1080p 30fps βίντεο μάλλον ξέμεινε στην Sony και είπε να την χρησιμοποιήσει εδώ. Δεν κάνει άσχημη δουλειά, θα μπορούσε όμως να είναι πιο ανταγωνιστική για μοντέλο που ζητάει σήμερα 9 κατοστάρικα.

Πάμε να μιλήσουμε και για την μπαταρία που είναι μεγαλύτερη από αυτή του Xperia 1 Mark 2 και πλέον έχει χωρητικότητα 4000mAh. Από αυτήν όμως απουσιάζει η επιλογή για ασύρματη φόρτιση αλλά φέρνει κάτι νέο που ονομάζεται Battery care και σταματάει αν θέλετε την φόρτιση στο 80% ή το 90% με σκοπό να διατηρηθεί περισσότερο χρονικό διάστημα η υγεία της.

Sony Xperia 5 II review: Στην εικόνα τρέχει με 120Techblog.gr

Κώστας Βλαχάκης