Βασιλειάδης: Ρομποτάκι θα διαβάζει παραμύθια σε παιδιά στο νοσοκομείο Λάρισας

Τις δυνατότητες της τεχνολογίας που μπορεί να βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων ανέδειξε ο Τάσος Βασιλειάδης, CEO του Joist Innovation Park μιλώντας στο στούντιο του ΟΤ, στο περιθώριο της κορυφαίας έκθεσης για την καινοτομία και την τεχνολογία Beyond 2024, που διεξάγεται στο χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως στη Θεσσαλονίκη.

«Έχουμε ήδη συστήσει εταιρεία στην Ινδία με το Enterprise Greece η οποία θα μεταφέρει την τεχνογνωσία του πάρκου καινοτομίας Joist στην Ινδία (έχουμε υπογράψει και μνημόνιο συνεργασίας), σε πρώτη φάση στην Βομβάη, η εξωστρέφεια του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας αυξάνεται σταθερά, η Ινδία είναι μία πολύ προηγμένη χώρα τεχνολογικά», ανέφερε.

Το πρωτοπόρο ρομποτάκι

«Στο τεχνολογικό πάρκο που έχουμε συστήσει στην Θεσσαλία έχει περάσει πάνω από το 10% του πληθυσμού της περιοχής, δίνουμε χώρο σε startups, διοργανώνουμε events, μεταφέρουμε καινοτομία σε επιχειρήσεις της επαρχίας, τις στηρίζουμε με κάθε τρόπο να βρουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Θέλουμε να αναπτύξουμε ένα ρομποτάκι για το νοσοκομείο Λάρισας το οποίο θα συλλέγει δεδομένα παιδιών (πχ θερμοκρασία) που νοσηλεύονται στην παιδοχειρουργική ενώ θα διαβάζει και παραμυθάκια στα παιδιά, έχουμε ήδη χαρτογραφήσει τα δεδομένα», επεσήμανε ο κ. Βασιλειάδης.

Επενδυτές

«Συζητάμε για να έρθουν Venture Capitals από Ελλάδα και εξωτερικό και να επενδύσουν, υποστηρίζουμε εταιρείες που έχουν ανάγκη για εξοπλισμό, ουσιαστικά τώρα αξιολογούμε εταιρείες», κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση