Έκκληση Ν.Χαρδαλιά για αυστηρή τήρηση των μέτρων σε Κοζάνη και Ιωάννινα (video)

Έκκληση Ν.Χαρδαλιά για  αυστηρή τήρηση των μέτρων σε Κοζάνη και Ιωάννινα (video)

Σε διαδοχικές συσκέψεις στην Κοζάνη και τα Ιωάννινα συμμετείχε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιά, για την αξιολόγηση των μέτρων που έχουν, μέχρι στιγμής, ληφθεί για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού.

Ο νομός Ιωαννίνων βρίσκεται ένα βήμα πριν το lockdown, στο επίπεδο αυξημένης επιτήρησης, εδώ και 10 ημέρες και με 31 νέα κρούσματα να καταγράφονται την Παρασκευή, αριθμός ρεκόρ για την περιοχή. Την ίδια ώρα, η Περιφερειακή Ενότητα της Κοζάνης είναι η πρώτη πανελλαδικά που μπήκε στο επίπεδο 4 μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

«Στην Περιφέρεια Ηπείρου υπάρχουν 256 ενεργά κρούσματα τα οποία επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο στο δήμο Ιωαννιτών. Αυτό ασκεί» όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς» ασκεί τεράστιες πιέσεις στα κριτήρια ώστε να τεθεί ο νόμος σε lockdown».

Για να αποφευχθεί αυτό απευθύνει έκκληση προς όλους «για αυστηρή τήρηση των μέτρων τις επόμενες ώρες τις επόμενες μέρες Η κατάσταση είναι κρίσιμη και χρειάζεται συνειδητοποίηση από όλους. Θα υπάρξουν παρεμβάσεις σε κάποιους χώρους σε κάποιες γειτονιές σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές» είπε, χωρίς ωστόσο να τις εξειδικεύσει.

Προηγήθηκε σύσκεψη στην Κοζάνη

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, σε ανάλογη σύσκεψη στην Κοζάνη αξιολογήθηκε  η κατάσταση, μία ημέρα μετά την ένταξη ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας στο Επίπεδο 4, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέλυσε στους εκπρόσωπους της τοπικής και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης  τα μέτρα που εφαρμόζονται, καθώς η Περιφερειακή Ενότητα της Κοζάνης είναι η πρώτη πανελλαδικά που μπήκε στο «κόκκινο» στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας.

Από την πλευρά τους οι δήμαρχοι όσο και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας  του έθεσαν το αίτημα του εμπορικού κόσμου της περιοχής για την εκ περιτροπής λειτουργία των καταστημάτων, τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ εκτός Περιφερειακής Ενότητας και η λειτουργία των σχολείων.

Στην κλειστή σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, συμμετείχαν μεταξύ άλλων: ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Γρηγόρης Τσιούμαρης, οι δήμαρχοι, Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντας, Σερβίων, Χρήστος Ελευθερίου, Βελβεντού, Μανώλης Στεργίου και Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Χαρδαλιάς αναχώρησε για τα Γιάννενα, όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα θα βρίσκεται στις 12 το μεσημέρι.

Τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά συνοδεύουν, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστος Τριαντόπουλος και ο διευθυντής Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ, Σπύρος Σαπουνάς.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης -Βασιλική Γκόρου

www.ert.gr

Θωμάς Νασιάδης

Αφήστε μια απάντηση