Παράνομο γηροκομείο στην Ηράκλεια Σερρών – Σε άθλιες συνθήκες 11 ηλικιωμένοι

Παράνομο γηροκομείο στην Ηράκλεια Σερρών – Σε άθλιες συνθήκες 11 ηλικιωμένοι

Την ώρα που οι δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων βρίσκονται στο επίκεντρο λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού, η αποκάλυψη ενός…«μαϊμού» γηροκομείου στον Λιθότοπο του δήμου Ηράκλειας Σερρών προκαλεί σοκ και αγανάκτηση. Έντεκα ηλικιωμένοι σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης και κάποιοι εξ’ αυτών….φυλακισμένοι.

Σοκ προκάλεσε στην τοπική κοινωνία του Λιθοτόπου του Δήμου Ηράκλειας η αποκάλυψη για την λειτουργία παράνομου γηροκομείου και τις άθλιες συνθήκες στις οποίες ζούσαν μέσα σε αυτό 11 ηλικιωμένοι.

Η ύπαρξή του αποκαλύφθηκε όταν μία από τις τροφίμους εθεάθη να κυκλοφορεί στο Λιθότοπο με το νυχτικό της και φαινόταν σαν χαμένη. Ο φαρμακοποιός που την είδε ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία και άρχισε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» της τραγικής αυτής ιστορίας.

Η αστυνομία ειδοποίησε τον Δήμο Ηράκλειας, που έστειλε την κοινωνική λειτουργό και με τη σειρά της ειδοποίησε την Εισαγγελέα, η οποία και έδωσε εντολή να διερευνηθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων.

Οι τρόφιμοι είναι σε κακή κατάσταση ενώ οι συνθήκες διαβίωσης τους ήταν άθλιες. Οι ηλικιωμένοι με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Σερρών, όπου υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, ενώ ο εισαγγελέας διέταξε το κλείσιμο του παράνομου χώρου. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις ενώ οι αστυνομικές αρχές διερευνούν την υπόθεση.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ηράκλειας Γιώργος Κουτσάκης είπε πως:

«Πρόκειται για ένα οίκημα το οποίο προοριζόταν για ξενώνες, αλλά διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν φιλοξενούμενοι 11 υπερήλικες, με προβλήματα κινητικά, νοητικά, κατάκοιτοι, δεν μπορούν να σηκωθούν και να αυτοεξυπηρετηθούν. Εμείς στο δήμο δεν έχουμε ούτε μία αίτηση για αδειοδότηση γηροκομείου. Σαφώς υπάρχει ένα θέμα, υπάρχει ένα πρόβλημα και πρέπει να δούμε τι συμβαίνει «.

Στο κτίριο εντοπίσθηκε ένας άνδρας, ο οποίος υποστηρίζει ότι τους φροντίζει και ισχυρίσθηκε ότι είναι μια προσπάθεια που θα αδειοδοτηθεί.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Λεωνίδας Κασάπης

www.ert.gr

Αγγελική Παπαθανασίου
image}

Αφήστε μια απάντηση