Η Samsung κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό πωλήσεων smartphone [Counterpoint]

Σύμφωνα με νέα αναφορά, η Samsung ήταν ο κατασκευαστής με τις περισσότερες πωλήσεις smartphone τον Αύγουστο. Η αναφορά της Counterpoint Research μάλιστα μας δείχνει πως η εταιρεία μεγαλώνει ακόμα περισσότερο τη διαφορά της από τη Huawei, η οποία είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται σημαντικά.

Αναλυτικά, η Samsung κατάφερε να πάρει μερίδιο αγοράς από τις πωλήσεις του μήνα Αυγούστου της τάξεως του 22%, ενώ πέρσι τον ίδιο μήνα είχε 20%. Η Huawei από την άλλη έμεινε στο 16%, σημαντικά μειωμένο σε σχέση με το 21% του Αυγούστου το 2019. Η Apple παρέμεινε σε σταθερό 12%, ενώ η Xiaomi είδε και αυτή αύξηση και έφτασε στο 11%, σε σχέση με το 8% του 2019.

Σταθερό επίσης παρέμεινε και το ποσό του 40% των υπολοίπων κατασκευαστών, όπως Realme, Oppo και OnePlus. Η Counterpoint αναμένει να ανέβουν οι πωλήσεις κινέζων κατασκευαστών, όπως η Xiaomi, καθώς αποτελούν εναλλακτική για τη Huawei. Από την άλλη, το ποσοστό της Huawei αναμένεται να πέσει ακόμα περισσότερο, με τις περιπέτειες που έχει μετά τον αποκλεισμό της από την Αμερική.

Πηγή

Η Samsung κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό πωλήσεων smartphone [Counterpoint]Techblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης