Πώς θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από Δευτέρα

Πώς θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από Δευτέρα

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών την ερχόμενη Δευτέρα. Στην έκδοση εγκυκλίου με τις προδιαγραφές επαναλειτουργίας των ιδιωτικών και δημόσιων μονάδων φροντίδας, προσχολικής αγωγής και διαπαιδαγώγησης προχώρησε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Τα μέτρα που περιγράφονται στην εγκύκλιο αφορούν τις προδιαγραφές λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών, αλλά και την προσέλευση και μεταφορά παιδιών από και προς αυτούς, καθώς και τους γενικούς κανόνες υγιεινής, όπως έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Στα μέτρα κοινωνικής απόστασης και περιορισμού στενών επαφών μεταξύ παιδιών, προσωπικού και γονέων, περιλαμβάνονται τα εξής:

  • Διαχωρισμός των παιδιών σε μικρές ομάδες, που δεν αναμιγνύονται μεταξύ τους.
  • Επιμερισμός των παιδιών σε τμήματα, με ανώτατο αριθμό τα 15 παιδιά.
  • χρήση συγκεκριμένης αίθουσας από κάθε ομάδα και αποφυγή αλληλεπίδρασης παιδιών από διαφορετικές αίθουσες.
  • Αποφυγή ή τροποποίηση χρήσης κοινόχρηστων χώρων, όπως οι τραπεζαρίες.

Τα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας των παιδιών και των εργαζομένων και την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού καταρτίστηκαν μετά από διαδοχικές διασκέψεις με την Ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων την περασμένη εβδομάδα.

«Η αναστολή λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών επιτέλεσε το σκοπό της, που δεν ήταν άλλος από τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Την Δευτέρα, οι βρεφονηπιακοί θα ανοίξουν ξανά, για να υποδεχθούν τα παιδιά και να τους παρέχουν τις πολύ σημαντικές τους υπηρεσίες. Τόσο το προσωπικό των μονάδων, όσο και οι γονείς, θα πρέπει να τηρούν αυστηρά τα μέτρα, που ορίζονται για τη λειτουργία τους και να καθοδηγούν κατάλληλα τα παιδιά, για να αποφευχθεί η εμφάνιση κρουσμάτων και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των μονάδων», τόνισε η κα. Μιχαηλίδου.

 

www.ert.gr

Τίνα Σιδέρη
image}

Αφήστε μια απάντηση