Samsung: Θα επιστρέψει στα smartphone με αφαιρούμενη μπαταρία;

Τα smartphone εν έτη 2020 έχουν μη αποσπώμενες μπαταρίες οι οποίες για να αντικατασταθούν χρειάζεται ειδική μεταχείριση και εργαλεία. Αυτό πρακτικά εμποδίζει τους χρήστες να αλλάξουν μόνοι τους την μπαταρία του τηλεφώνου στην περίπτωση που αυτή χαλάσει ή εξασθενήσει με την πάροδο του χρόνου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση το προηγούμενο διάστημα ανακοίνωσε ότι θέλει να δημιουργήσει έναν νόμο μέσα από τον οποίο οι εταιρείες θα υποχρεούνται να ενσωματώσουν στα smartphone αποσπώμενη μπαταρία με σκοπό την επέκταση της διάρκειας ζωής του τηλεφώνου.

Η Samsung σύμφωνα με νέες πληροφορίες σκέφτεται να ενσωματώσει ξανά στα smartphone της αποσπώμενες μπαταρίες μετά από αρκετά χρόνια. Η πληροφορία αυτή αποκαλύφθηκε μέσα από μία φωτογραφία μίας μπαταρίας που φημολογείται ότι ανήκει στο Galaxy A10e.

Ωστόσο η ενσωμάτωση μίας τέτοιας μπαταρίας δεν θα δίνει την ικανότητα στις εταιρείες να προσφέρουν smartphone με πιστοποίηση IP δεδομένου ότι το τηλέφωνο θα έχει σημεία από τα οποία θα μπορέσει να εισχωρήσει το νερό και η σκόνη. Εσάς ποια είναι η γνώμη σας προτιμάτε smartphone με πιστοποίηση IP ή αποσπώμενη μπαταρία;

Πηγή

Samsung: Θα επιστρέψει στα smartphone με αφαιρούμενη μπαταρία;Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης