Αγωνία για τα τρία βρέφη-Έλεγχοι σε οίκους ευγηρίας στην Αττική (live)

Αγωνία για τα τρία βρέφη-Έλεγχοι σε οίκους ευγηρίας στην Αττική (live)

Ως την πιο κρίσιμη χαρακτήρισε την Μεγάλη Εβδομάδα στον πόλεμο κατά του κορονοϊού ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό του μήνυμα το απόγευμα της Δευτέρας, την ώρα που ο αριθμός των θυμάτων από τον κορονοϊό στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στους 100. Το τελευταίο θύμα του ιού είναι ένας άνδρας 84 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στο «Αττικόν» και έχασε αργά το βράδυ της Δευτέρας τη μάχη. Νωρίτερα, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 31 νέα κρούσματα με το σύνολο να ανέρχεται στα 2.145. Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 72 άνθρωποι, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι άνδρες με κάποιο υποκείμενο νόσημα. Τέλος, ακόμη έξι νοσούντες από κορονοϊό πήραν εξιτήριο.

Εν τω μεταξύ, κορυφώνεται η αγωνία για τα τρία βρέφη που νοσηλεύονται με κορονοϊό στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Πιο σοβαρή κρίνεται η κατάσταση ενός κοριτσιού μόλις 15 μηνών που είναι διασωληνωμένο. Το κοριτσάκι που αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο, από τον οικισμό των Ρομά στο Δροσερό της Ξάνθης, στον οποίο έχει σημάνει συναγερμός και γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ. Στην περιοχή της Ξάνθης που έχει τεθεί σε καραντίνα έως τις 21 Απριλίου, τα κρούσματα του κορονοϊού ξεπερνούν τα 30.

Εξάλλου, σε καραντίνα έχει τεθεί από το βράδυ της Κυριακής, γηροκομείο στη Νέα Μάκρη. Στις υγειονομικές αρχές σήμανε συναγερμός, μετά τον εντοπισμό στον οίκο ευγηρίας, 12 κρουσμάτων κορονοϊού. Δέκα ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Την πραγματοποίηση ελέγχων σε όλους τους οίκους ευγηρίας στην Αττική αρχικά, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

www.ert.gr

Βιβή Παπαστεφάνου

Αφήστε μια απάντηση