Κοινωνικός τουρισμός: Εντός των προσεχών εβδομάδων ανοίγει η πλατφόρμα για το 2024-25

tourismos-1

Μέχρι τέλος Ιουνίου θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους όσοι πήραν το 2023 επιταγές κοινωνικού τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν κατάλυμα από το Μητρώο Παρόχων, ενώ επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Σε ότι αφορά τώρα στο νέο πρόγραμμα για την περίοδο 24 – 25, η υποβολή των αιτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει εντός των προσεχών εβδομάδων.

Εργαζόμενοι και άνεργοι μπορούν να κάνουν οικονομικές διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου μέσω του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Οι δικαιούχοι που έλαβαν το σχετικό ΦΕΚ το 2023 και δεν το έχουν χρησιμοποιήσει ακόμη, πρέπει να το ενεργοποιήσουν μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Μάλιστα, τον περασμένο Απρίλιο ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, οι δικαιούχοι προτίμησαν ως προορισμούς τον Νότιο Τομέα Αθηνών, την Εύβοια αλλά και τα Ιωάννινα.
Σε ότι αφορά το νέο πρόγραμμα 2024 – 25 αναμένεται να ανοίξει τις προσεχείς εβδομάδες, προς το τέλος Μαΐου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κοινωνικός τουρισμός επιδοτεί έως έξι διανυκτερεύσεις ανάλογα με το κατάλυμα, οι δικαιούχοι καταβάλλουν μικρή συμμετοχή.
Μηδενική είναι η συμμετοχή τους και έως δέκα διανυκτερεύσεις για διακοπές σε Λέρο, Λέσβο, Χίο και Κω.
Έως 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις σε όσους επιλέξουν για διακοπές καταλύματα σε Ρόδο, Βόρεια Εύβοια, Έβρο και Σάμο.
Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Έτσι λοιπόν οι δικαιούχοι του προγράμματος καταβάλλουν συμμετοχή 25%, ενώ οι πολύτεκνοι 20%, ενώ μηδενική είναι η συμμετοχή για τα άτομα με αναπηρία.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γράβου

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση