Xiaomi Mi 10 Pro: Έσπασε το φράγμα των 600.000 στο AnTuTu με update στη GPU

Techblog.gr

Xiaomi Mi 10 27 Million Euros 1 Minute

Στις 13 Φεβρουαρίου, η Xiaomi ανακοίνωσε τα νέα της flagship smartphones. Όπως ήταν αναμενόμενο, το Xiaomi Mi 10 Pro 5G περνάει από διάφορες ιστοσελίδες αξιολογήσεων. Αφού σάρωσε τα πάντα στο DxOMark, τώρα ισοπέδωσε κάθε smartphone στο AnTuTu.

Κατέκτησε και την κορυφή του AnTuTu

Πριν μερικές ημέρες, το Mi 10 Pro πέρασε από την εφαρμογή benchmark, Master Lu, συγκεντρώνοντας 469.692 πόντους. Η βαθμολογία αυτή δεν του χάρισε την κορυφή, αφήνοντας το πίσω από το Nubia Red Magic 3S, το οποίο με τον Snapdragon 855+ είχε συγκεντρώσει 488.450 πόντους.

Ωστόσο, το Xiaomi Mi 10 Pro πέρασε από το AnTuTu και έσπασε το φράγμα των 600.000 πόντων. Πώς τα κατάφερε; Πρόσφατα το smartphone έλαβε μία αναβάθμιση η οποία φαίνεται ότι βοήθησε στην επίτευξη υψηλότερων επιδόσεων.

Η νέα έκδοση λογισμικού, πέρα από όλα τα υπόλοιπα, εισήγαγε μία σημαντική αναβάθμιση στη GPU. Η αναβάθμιση της Adreno 650 κατέστη δυνατή χάρη στον Snapdragon 865, ο οποίος επιτρέπει στις κάρτες γραφικών να αναβαθμίζονται ώστε να βελτιστοποιείται η απόδοση τους.

Επιπλέον, το AnTuTu δοκίμασε τις επιδόσεις του Xiaomi Mi 10 Pro τοποθετώντας το μέσα σε ψυγείο. Αν και το smartphone κατάφερε να περάσει πάλι τις 600.000, δεν στάθηκε δυνατόν να σπάσει το αρχικό του score.

Να σημειώσουμε, ότι η θερμοκρασία παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στις επιδόσεις των smartphones. Όταν τα τέτοιου είδους συσκευές ζεσταίνονται ή βρίσκονται σε συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών υπολειτουργούν.

Το τελικό σκορ του Mi 10 Pro στο AnTuTu είναι 610.627, κάτι που το κατατάσσει στην κορυφή της λίστας των ισχυρότερων smartphones που έχει εξετάσει η πλατφόρμα.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος