TCL: Στη Βαρκελώνη παρουσίασε το μέλλον των foldable smartphones [video]

Techblog.gr

TCL Foldables Smartphones

TCL Foldables Smartphones

Οι κατασκευάστριες smartphones προσπαθούν να βρουν τον ιδανικό σχεδιασμό για ένα έξυπνο τηλέφωνο το οποίο μπορεί να μετατρέπεται σε tablet, είτε που διπλώνει για να καταλαμβάνει μικρότερο χώρο. Η TCL είναι μία από τους πρωτοπόρους στον χώρο αυτό και παρά την ακύρωση της έκθεσης MWC 2020 η εταιρεία βρέθηκε στη Βαρκελώνη και παρουσίασε τρία διαφορετικά πτυσσόμενα έξυπνα τηλέφωνα.

TCL foldable smartphone

Το πρώτο από τα τρία πτυσσόμενα smartphones, είναι ένα κοινό foldable το οποίο διπλώνει στη μέση προς την εσωτερική πλευρά. Η πρώτη φορά που είδαμε το συγκεκριμένο πρωτότυπο ήταν στην έκθεση IFA 2019, όπου και σας παρουσιάσαμε ένα hands-on video.

TCL Foldables Smartphones

Πρόκειται για ένα foldable με 7,2 ίντσες AMOLED οθόνη η οποία έχει ανάλυση 2K. Το smartphone διαθέτει ιδιαίτερο σχεδιασμό στην εξωτερική πλευρά και πενταπλή κάμερα.

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα foldable που κυκλοφορούν ήδη στην αφορά, ο μηχανισμός που σχεδίασε η TCL καλύπτει πλήρως τον μεντεσέ. Επιπλέον, είτε το smartphone είναι ανοιχτό, είτε κλειστό, δεν υπάρχει κενό μεταξύ των δύο τμημάτων της οθόνης ή τον εξωτερικών καλυμμάτων.

TCL Z foldable smartphone

Η κατασκευάστρια, παρουσίασε στην έκθεση IFA 2019 ένα ακόμη foldable smartphone. Η διαφορά αυτού του πρωτότυπου με αυτό που αναφέραμε παραπάνω είναι ότι διπλώνει σε δύο σημεία, σαν Z.

Ο Z μηχανισμός επιτρέπει στο foldable να μετατρέπεται σε ένα μακρόστενο smartphone ή ένα tablet με 10 ίντσες οθόνη. Όπως και στο συμβατικό foldable, έτσι και σε αυτό, η TCL σχεδίασε δύο πλήρως καλυμμένους μεντεσέδες. Το smartphone έχει τετραπλή πίσω κάμερα, αλλά δεν διαθέτει καθόλου selfie κάμερες.

TCL slide-out smartphone

Το τελευταίο πρωτότυπο της TCL είναι το πρώτο slide-out smartphone στον κόσμο, το οποίο διαθέτει waterfall οθόνη. Όταν το smartphone είναι κλειστό θυμίζει αρκετά το Xiaomi Mi MIX Alpha.

TCL Foldables Smartphones

Για το συγκεκριμένο πρωτότυπο μάθαμε πριν περίπου μία εβδομάδα, στα πλαίσια ενός leak που αφορούσε την παρουσία της TCL στην έκθεση MWC 2020. Πλέον γνωρίζουμε ότι διαθέτει τετραπλή κάμερα και διπλή selfie τοποθετημένη σε punch hole.

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος