Xiaomi Super Charge Turbo 100W: Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν κυκλοφόρησε ακόμη

Techblog.gr

Xiaomi Super Charge Turbo 100W 4.000mAh 17 mins video

Τη δεδομένη στιγμή, τη γρηγορότερη φόρτιση στην αγορά τη διαθέτει η Oppo, που έχει καταφέρει να φορτίζει μία μπαταρία 4.000mAh σε μερικά λεπτά. Παράλληλα, αρκετές εταιρείες σχεδιάζουν τις δικές τους τεχνολογίες. Μία από τις πιο πολλά υποσχόμενες τεχνολογίες είναι η Xiaomi Super Charge Turbo 100W.

Ποιο είναι το πρόβλημα με τα 100W

Έχει περάσει αρκετός καιρός από όταν μάθαμε για τη γρήγορη φόρτιση Super Charge Turbo 100W, αλλά από τότε δεν είδαμε καμία περαιτέρω κίνηση από την εταιρεία. Τώρα, η κινέζικη κατασκευάστρια μίλησε για μία ακόμη φορά για τη νέα τεχνολογία και τα μελλοντικά smartphones που θα τη διαθέτουν.

Η Xiaomi επιβεβαίωσε ότι η ταχυφόρτιση 100W δεν είναι ακόμη έτοιμη. Όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Lu Weibing, οι μπαταρίες που υποστηρίζουν τη Xiaomi Super Charge Turbo 100W παρουσιάζουν μείωση χωρητικότητας 20% σε σύγκριση με αυτές που υποστηρίζουν την κλασική φόρτιση 30W PD.

Με πιο απλά λόγια, για να μπορέσει μία μπαταρία να χρησιμοποιήσει τέτοιες ταχύτητες φόρτισης θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα από αυτές που έχουν οι σημερινές μπαταρίες. Διαφορετικά η διαδικασία φόρτισης θα έχει ως αποτέλεσμα τη γρήγορη μείωση τη χωρητικότητα της.

Οι περισσότερες μπαταρίες σήμερα είναι 4.000mAh και αν κάποιος χρησιμοποιήσει σε αυτές τη Xiaomi Super Charge Turbo 100W η χωρητικότητα τους θα πέσει στα 3.200mAh.

Ο Lu είπε μερικά ακόμη εμπόδια τα οποία πρέπει να ξεπεράσει η εταιρεία πριν διαθέσει στην αγορά τη Super Charge Turbo 100W. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη συμβατότητα των φορτιστών, την προστασία της συσκευής, και τις γενικές επιδόσεις.

Από εκεί και έπειτα, ο Lu έκανε ξεκάθαρο ότι η εταιρεία δεν σταματά την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Απλώς δεν πρέπει να περιμένουμε ότι θα κυκλοφορήσει σύντομα κάποιο smartphone που θα τη διαθέτει.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος