Aπεργεί η ΑΔΕΔΥ στις 18 Φεβρουαρίου για το ασφαλιστικό

Aπεργεί η ΑΔΕΔΥ στις 18 Φεβρουαρίου για το ασφαλιστικό

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. , υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2019, κηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης» αναφέρεται σε ανακοίνωση της συνομοσπονδίας των δημοσίων υπαλλήλων.

Η ΑΔΕΔΥ αναλύει τη θέση της για το ασφαλιστικό (διαβάστε το πλήρες κείμενο) και διεκδικεί: «Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών Νόμων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων. Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Καμία ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης».

Κήρυξη στάσης εργασίας για τους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίασή της στις 3/2/2020, ύστερα από το αίτημα του Συντονιστικού Αγώνα Εργαζομένων του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, αναφέρει ότι: «αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας την Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020, από την έναρξη του ωραρίου έως τις 12:00 το μεσημέρι για τους εργαζόμενους του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, για 5500 πτυχιούχους ηλικίας 22 – 29 ετών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τα αιτήματά τους για:

Άμεση ανανέωση – παράταση των συμβάσεών τους
Καμία απόλυση συμβασιούχου του προγράμματος
Μόνιμη και σταθερή δουλειά σε όλους τους εργαζομένους στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα».

 

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση