Αυστηριοποιείται ο ΚΟΚ-Τι προβλέπει το σχέδιο οδικής συμπεριφοράς (video)

Αυστηριοποιείται ο ΚΟΚ-Τι προβλέπει το σχέδιο οδικής συμπεριφοράς (video)

Ανοιχτός στη συζήτηση για την υποχρεωτική χρήση χιονολάστιχων κατά τους χειμερινούς μήνες, εμφανίστηκε ο υπουργός μεταφορών Κώστας Καραμανλής, από το βήμα της Βουλής, ενώ προανήγγελλε αυστηροποίηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και ακόμη πιο «τσουχτερά» πρόστιμα.
«Η αυστηρή εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αποτελεί δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού» ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών – Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής από βήματος της Βουλής.

«Απαιτείται αλλαγή της κυκλοφοριακής συνείδησης των Ελλήνων οδηγών» κάτι το οποίο όπως είπε, δεν είναι εύκολο και θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα «αυστηρό και διαρκές πλαίσιο επιτήρησης της εφαρμογής του νόμου».

Σημείωσε πως «είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα Βαλκάνια που τους χειμερινούς μήνες χρησιμοποιούμε αντιολισθητικές αλυσίδες και όχι χιονολάστιχα», επισημαίνοντας ότι η «χρήση αλυσίδων δημιουργεί πολλά προβλήματα».

Ο Υπουργός μετά από σχετική ερώτηση της βουλευτή κ. Πιπιλή για την αυστηροποίηση των ποινών για παραβάσεις της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης στους αυτοκινητόδρομους, τόνισε πως η σχετική νομοθεσία έχει ήδη αυστηροποιηθεί και οι παραβάτες τιμωρούνται με αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες.

Το σχέδιο δράσης του Υπουργείου για την οδική ασφάλεια το οποίο έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας του.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Ρεγγίνα Σαβούδρου

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή