Επιστροφή εκδρομέων του Πάσχα: Συνεχής ροή αυτοκινήτων σε σταθμούς διοδίων – Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια

επιστροφη Μαλγαρα

Επιστρέφουν (Τρίτη 7/5, 18:50) και οι τελευταίοι εκδρομείς του Πάσχα. Με εξαίρεση τη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης όπου υπήρχε από νωρίς το απόγευμα αυξημένη κίνηση, η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο δεν παρουσίαζε μεγάλα προβλήματα, ωστόσο τα ΙΧ κινούνταν με μικρές ταχύτητες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τροχαίας, η επιστροφή των ταξιδιωτών ήταν σταδιακή και μοιράστηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Από τις 06:00 της Δευτέρας έως τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης, από τα διόδια της Ελευσίνας πέρασαν συνολικά 81.741 οχήματα, ενώ από τα διόδια των Αφιδνών 55.145 οχήματα. Αυξημένη κατά 20% ήταν η επιβατική κίνηση στα ΚΤΕΛ.

Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στα οδικά δίκτυα, ενώ μέχρι τις 23:00 της Τρίτης ισχύει απαγόρευση φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων.

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης έφταναν στο λιμάνι του Πειραιά τα πλοία από Κρήτη, νησιά του Αιγαίου και τον Αργοσαρωνικό.

Στον Πειραιά, μόνο την Τρίτη είχαν προγραμματιστεί 20 δρομολόγια πλοίων από τα νησιά του Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και 39 δρομολόγια από τον Αργοσαρωνικό.

Στη Ραφήνα ήταν προγραμματισμένα 16 δρομολόγια, ενώ στο λιμάνι του Λαυρίου 8.

Μεγάλη η επιστροφή των εκδρομέων και από την Κέρκυρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, από το λιμάνι του νησιού αναχώρησαν 47.292 επιβάτες και 10.465 αυτοκίνητα, παρουσιάζοντας αύξηση 15% σε σχέση με το 2023.

Ρεπορτάζ ΕΡΤNews: Χαρά Γιαννοπούλου, Κώστας Νούσης, Στάυρος Πανούσης, Ηλίας Κούκος, Μαίρη Σκανδάλη, Ελένη Καμπάκη, Γιάννης Ανδριώτης

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση