Κ. Μητσοτάκης: Επιθετική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών (video)

Κ. Μητσοτάκης: Επιθετική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών (video)

Η εισφορά αλληλεγγύης η οποία επιβαρύνει τους φορολογούμενους με ένα δις.ευρώ, μπορεί να καταργηθεί έως το 2021, δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ALPHA. Εκτίμησε ότι το 2020 θα κλείσει με ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 3% και ανακοίνωσε επιθετικότερη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε σχέση με αυτή που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Για τον προϋπολογισμό του 2019, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε, ότι το έτος κλείνει με υπερπλεόνασμα, παρά το γεγονός ότι στο τέλος του χρόνου έγινε η διανομή του Έκτακτου Κοινωνικού Μερίσματος.

Όσον αφορά στον προϋπολογισμό του 2020, ο πρωθυπουργός ανεβάζει τον πήχυ της ανάπτυξης, ακόμη και στο 3%, ενώ επέμεινε ότι κατά τη φετινή χρονιά και ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν είναι γραμμένο στον προϋπολογισμό, θα προχωρήσει το σχέδιο για την μείωση τόσο του ΕΝΦΙΑ, όσο και της Εισφοράς Αλληλεγγύης.

Η Εισφορά Αλληλεγγύης χαρακτηρίστηκε από τον πρωθυπουργό, φόρος άδικος για τη μεσαία μισθωτή τάξη και επεσήμανε ότι «Στόχος είναι η πλήρης κατάργηση του φόρου έως το 2021»

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Ρούλα Κρικώνη