Εκθρόνισε τον «βασιλιά» με ανατροπή ο Στέφανος!

Με τρομερή εμφάνιση ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε με 3-6, 7-6 (4), 6-4 τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον ημιτελικό του Mubadala World Tennis Championship και θα αγωνιστεί αύριο στον τελικό με τον νικητή του αγώνα του Ναδάλ με τον Κατσάνοφ.

ΟΈλληνας τενίστας νίκησε για τρίτη φορά στην καριέρα του τον Σέρβο σούπερ σταρ και για δεύτερη μέσα στο 2019 μετά από την νίκη του στη Σανγκάη.

Ο Στέφανος συμμετέχει για πρώτη φορά στο σπουδαίο τουρνουά επίδειξης και καταφέρνει να εκθρονίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς που έχει κερδίσει 4 φορές τον τίτλο.

Στο πρώτο σετ ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατάφερε να προηγηθεί με 3-0 και στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 3-1. Ο “Νόλε” προηγήθηκε με 5-1, κάνοντας μπρέικ, αλλά αμέσως ο Στέφανος “απάντησε” με νέο μπρέικ για το 5-2. Τελικά ο Σέρβος τενίστας πήρε το πρώτο σετ με 6-3.Στο δεύτερο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 5-1, δείχνοντας ότι θα φτάσει εύκολα στην ισοφάριση. Όμως εκεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς έδειξε την εμπειρία του και ισοφάρισε σε 5-5. Με “όπλο” το σερβίς του ο Στέφανος προηγήθηκε με 6-5, αλλά ο Τζόκοβιτς οδήγησε το σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Έλληνας τενίστας επικράτησε με 7-6 (4) και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο τρίτο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 2-0, αλλά ο Νόβακ Τζόκοβιτς μείωσε σε 2-1. Στη συνέχεια ο Στέφανος κατάφερε να προηγηθεί με 4-2 και 5-3, με τον Σέρβο σούπερ σταρ να μειώνει σε 5-4. Τελικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 6-4 και πήρε το παιχνίδι.

Αφήστε μια απάντηση