Πάσχα: Μαζική η έξοδος των εκδρομέων – Ουρές σε λιμάνια και οδικά δίκτυα

exodos, Pasxa

Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα και οι τελευταίοι εκδρομείς του Πάσχα. Με πληρότητα που αγγίζει το 100% αναχωρούν πλοία, αεροπλάνα και υπεραστικά λεωφορεία.

Με πληρότητα που αγγίζει το 100% αναχωρούν τα πλοία από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα κορυφώνεται. Μόνο από το λιμάνι του Πειραιά θα αναχωρήσουν σήμερα 55 δρομολόγια πλοίων, 20 για Κυκλάδες, νησιά Αιγαίου και Κρήτη και 35 για Αργοσαρωνικό.

Λόγω της αυξημένης κίνησης, οι επιβάτες πρέπει να οπλιστούν με υπομονή καθώς οι ουρές σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετές δεκάδες μέτρα. Οι επιβάτες που πρόκειται να αναχωρήσουν ειδικά σήμερα καλό είναι να βρίσκονται νωρίτερα στην αποβάθρα του πλοίου.

Πληρότητα που αγγίζει το 100% παρατηρείται και στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ για δρομολόγια σε περιοχές όπως της Πελοποννήσου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση έχουν προγραμματίσει έκτακτα δρομολόγια. Από τα 400 που αναχωρούν σήμερα τα 200 είναι έκτακτα.

Αυξημένα είναι και τα δρομολόγια από τον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων στη Λιοσίων, ξεπερνούν τα 100 καθημερινά, έως και το Μεγάλο Σάββατο και για τους 11 προορισμούς: Ευβοίας, Φθιώτιδας, Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Πιερίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Λειβαδιάς, Θήβας.

Αυξημένη η κίνηση και στα μεγάλα οδικά δίκτυα. Aπό τις 6:00 χθες το πρωί μέχρι τις 6:00 σήμερα το πρωί από τα διόδια Ελευσίνας πέρασαν 70.588 οχήματα. Τις ίδιες ώρες από τα διόδια Αφιδνών πέρασαν 49.308 οχήματα.

Όλη η δύναμη της Τροχαίας Αττικής είναι από το πρωί επί ποδός για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στους δρόμους. Αυτή την ώρα αυξημένη είναι η κίνηση στην Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Ειδικότερα, καθυστερήσεις υπάρχουν από το ύψος των διοδίων Ελευσίνας μέχρι και τους Αγίους Θεοδώρους, καθώς και στην Αττική οδό από Ασπρόπυργο μέχρι Μαγούλα λόγω τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε μετά τον κόμβο Ασπροπύργου στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Επίσης, με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα στη λεωφόρο Αθηνών από το ύψος του Δάσους Χαϊδαρίου μέχρι τα διυλιστήρια. Αντίθετα ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, όπου παρατηρούνται μικρές καθυστερήσεις λίγο πριν από τα διόδια Αφιδνών. Από την Τροχαία εκτιμάται ότι τις επόμενες ώρες θα κορυφωθεί η έξοδος και θα αρχίσει να εκτονώνεται τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται και σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, η κίνηση των φορτηγών στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών, από τις 06:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.

Αυξημένη είναι και η κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με τα αεροσκάφη να φεύγουν με πολύ υψηλές πληρότητες τόσο στο δίκτυο εσωτερικού όσο και στο δίκτυο εξωτερικού. Για αύριο Μεγάλη Παρασκευή το σύνολο των πτήσεων (αφίξεις και αναχωρήσεις) από το «Ελ. Βενιζέλος» είναι 537, από αυτές οι 268 είναι αφίξεις και 269 αναχωρήσεις.

Το Μεγάλο Σάββατο, το σύνολο των πτήσεων είναι 467, εκ των οποίων 238 αφίξεις και 229 αναχωρήσεις ενώ την Κυριακή του Πάσχα αναμένονται 437 συνολικά πτήσεις, 217 αφίξεις και 220 αναχωρήσεις. Για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6 Μαΐου, το σύνολο των πτήσεων στο «Ελ. Βενιζέλος» είναι 504 ( αφίξεις 250 και αναχωρήσεις 254), για Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου, 533 πτήσεις, με 265 αφίξεις και 268 αναχωρήσεις και για Τετάρτη 8 Μαΐου, 516 πτήσεις ( 261 αφίξεις και 255 αναχωρήσεις) .

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση