Κομοτηνή: 27-10-2019 ΕΡΤ Ειδήσεις

Κομοτηνή: 27-10-2019 ΕΡΤ Ειδήσεις

Επέτειοι
Κατάθεση στεφάνων
Κορυφώνονται αύριο με την μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση οι εορτασμοί για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Στο παλιό ηρώο της πόλης στο Πάρκο της Περιφέρειας πραγματοποιήθηκε ήδη με κάθε επισημότητα παρουσία του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, του κ.κ. Παντελεήμονα και της μαθητιώσας νεολαίας η κατάθεση στεφάνων για την Ιστορική Επέτειο. Παρούσες και οι Αρχές του τόπου, εκπρόσωποι της πολιτικής, στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας. «Δάφνες και περηφάνια αξίζουν μόνο για τους ήρωες του 1940. Τιμή και δόξα για όσους έπεσαν υπέρ βωμών και εστιών υπερασπιζόμενοι την πατρίδα» ανέφερε σε μήνυμά της η εκτελεστική γραμματέας της περιφέρειας η κα Ζωή Κοσμίδου.

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων λόγω της παρέλασης
Απαγορεύεται προσωρινά, λόγω διεξαγωγής μαθητικής και στρατιωτικής παρελάσεως που θα πραγματοποιηθεί για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940, την κυκλοφορία όλων των οχημάτων: α) στην οδό Λεωφόρο Δημοκρατίας από την διασταύρωση αυτής με την οδό Μητροπολίτη Σωζουπόλεως Παϊσίου έως τη διασταύρωση με την οδό Θησέως και β) στην οδό Ορφέως από τη διασταύρωση αυτής με την οδό Θησέως έως την διασταύρωση με την οδό Ιωαννίνων, από την 09:30΄ ώρα της 28-10-2019 έως πέρατος της παρέλασης. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από παράπλευρες οδούς.

Πολιτική
Τη Σχολή Αστυνομίας Κομοτηνής επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Πρόεδρος της Επιτροπής Συντάγματος ΕυριπίδηςΣτ. Στυλιανίδης
Τη Σχολή Αστυνομίας Κομοτηνής επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Πρόεδρος της Επιτροπής Συντάγματος ΕυριπίδηςΣτ. Στυλιανίδης προκειμένου να υποδεχθεί τους 1000 Ειδικούς Φρουρούς που εκπαιδεύονται ήδη στην πόλη. Ο Βουλευτής Ροδόπης ευχαρίστησε τον Υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη για την ανταπόκριση στο αίτημα του και το ενδιαφέρον του για την περιοχή. Τον Ευριπίδη Στυλιανίδη ευχαρίστησαν για τη συμβολή του να αποκατασταθεί ταχύτατα η Σχολή και να φιλοξενήσει τα 1000 νέα στελέχη ο Στρατηγός κ. Τζουβάνας, ο Διοικητής Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Δεμερτζίδης Πέτρος καθώς και ο Αρχηγός των Δοκίμων.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Συνεδριάζουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής
Συνεδριάζουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής στο Αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου την Τρίτη 29 Οκτωβρίου στις 20.00 σε TAKTIKH συνεδρίαση με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: 1. Υποβολή ή μη αιτήματος χρηματοδότησης στην πρόσκληση VΙΙΙ για ένταξη στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι στον Άξονα προτεραιότητας: «Ανέγερση ή / και αποκατάσταση δημοτικών κτιρίων», με τίτλο: «Αξιοποίηση/αποκατάσταση εμβληματικών κτιρίων Δημοτικής Περιουσίας». 2. Παροχή εξουσιοδότησης στο Δήμαρχο για την υπογραφή του δανειστικού συμβολαίου με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στα πλαίσια του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι». 3. Παραχώρηση ή μη της χρήσης σχολικού χώρου του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής στην Ορχήστρα κρουστών δρόμου «DUMDA KOMO». 4. Εκμίσθωση ή μη τριών (3) κοινόχρηστων δημοτικών χώρων επί της Κεντρικής Πλατείας Ειρήνης Κομοτηνής για ανάπτυξη δραστηριοτήτων ψυχαγωγικού χαρακτήρα. 5.Έγκριση ή μη διενέργειας ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου/αναδόχων της δημόσιας σύμβασης με τίτλο: «Συντηρήσεις Αγροτικής Οδοποιίας Δ.Ε. Κομοτηνής, Αιγείρου και Ν. Σιδηροχωρίου για το έτος 2020». 6. ΄Εγκριση εισόδου-εξόδου στο ευρισκόμενο αγροτεμάχιο επί της Εθνικής οδού 2 Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης στην κτηματική περιοχή Κομοτηνής. 7. Σύσταση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΙΣΤΩΝ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ». 8.Σύσταση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: «Συντηρήσεις Κτιρίων Ευθύνης του Δήμου Κομοτηνής 2017».9. ΄Εγκριση ή μη του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου: «Συντηρήσεις κτιρίων ευθύνης Δήμου Κομοτηνής 2018-2019». 10.Συγκρότηση Επιτροπής Διαβούλευσης. 11. Εκλογή εκπροσώπων του Δήμου Κομοτηνής στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής ΄Ενωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕΔ-Α.Μ.Θ.) για τη δημοτική περίοδο 2019-2023.

Γραμματειακή Υποστήριξη των Κοινοτήτων στο Δήμο Μρωνείας Σαπών
Την παροχή γραμματειακής υποστήριξης των Κοινοτήτων αποφάσισε η δημοτική αρχή Μαρωνείας Σαπών μετά από συνάντηση με τους προέδρους όλων των Κοινοτήτων του δήμου. Επίσης, αποφασίστηκε: η ισότιμη συμμετοχή τους στα δρώμενα του Δήμου, η παρουσία ανταποκριτών του ΟΓΑ, η μεταβίβαση δικαιωμάτων στους προέδρους, όπως της υπογραφής κ.α.

Μεταφορές
Δόθηκε στην κυκλοφορία ο κόμβος της Μέστης
Δόθηκε στην κυκλοφορία ολόκληρος ο κόμβος της Μέστης με απόφαση της Εγνατίας Οδού και ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης βάζοντας έτσι τέλος στον «αποκλεισμό » της περιοχής που είχε ως αποτέλεσμα επιχειρήσεις όλη την διάρκεια του καλοκαιριού να υποστούν οικονομική καταστροφή.

Στρατός
487 νεοσύλλεκτοι έδωσαν όρκο
487 άτομα ορκίστηκαν «να φυλάττουν πίστη εις την πατρίδα» στο στρατόπεδο «Ηλιοπούλου». Πρόκειται για νεοσύλλεκτους που είχαν στο πλευρό τους σ’ αυτή την ξεχωριστή στιγμή συγγενείς και φίλους τους οποίους ευχαρίστησε ο διοικητής της ΧΧΙ Τ/Θ Ταξιαρχίας Ιωάννης Μπόγδος.

Έκθεση φωτογραφίας για την 28η Οκτωβρίου
Ανοιχτή στο κοινό θα είναι μέχρι τις 3 Νοεμβρίου η έκθεση φωτογραφίας που φιλοξενείται στο στρατιωτικό μουσείο της Κομοτηνής με θέμα την 28η Οκτωβρίου.
Αθλητικά
Νίκη για τον Πανθρακικό
Την 3η συνεχόμενη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Θράκης σημείωσε ο Πανθρακικός επικρατώντας με 2-0 της Αναγέννησης Ποντίων Θρυλορίου. Σκόρερ οι Νάνο και Ρουμπιέ.
Νίκη για την Ελπίδα Σαπών
Την πρώτη ήττα στο Πρωτάθλημα γνώρισε στην έδρα της η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου καθώς ηττήθηκε με 0-1 από την Ελπίδα Σαπών. Η ομάδα του Βασίλη Χαριτόπουλου κέρδισε με γκολ του Μπόζη.

www.ert.gr

Μαρία Νικολάου