Samsung Galaxy Fold: Teardown αποκαλύπτει ότι επισκευάζεται πολύ δύσκολα

Techblog.gr

Τον Απρίλιο, η Samsung στόχευε να κυκλοφορήσει το πρώτο foldable smartphone στον κόσμο, το οποίο θα ονομαζόταν Samsung Galaxy Fold. Ωστόσο, οι συσκευές που έστειλε η εταιρεία στους reviewers παρουσίασαν διάφορα προβλήματα και γι’ αυτό τις ανακάλεσε.

Τότε, το iFixit δημοσίευσε ένα teardown του Samsung Galaxy Fold το οποίο αποκάλυψε ότι τα προβλήματα είναι υπαρκτά και ιδιαίτερα σοβαρά. Η κατασκευάστρια πίεσε την ιστοσελίδα να αφαιρέσει το teardown του foldable smartphone, κάτι που τελικά έκανε.

Samsung Galaxy Fold new iFixit teardown

Σχεδόν έξι μήνες αργότερα, το foldable smartphone έγινε διαθέσιμο στην αγορά. Το iFixit πήρε στα χέρια του το ανανεωμένο Galaxy Fold και αποφάσισε να δει κατά πόσο βοήθησαν την αντοχή της συσκευής οι βελτιώσεις που εφάρμοσε η εταιρεία.

Σύμφωνα με το iFixit η εταιρεία πρόσθεσε στο Samsung Galaxy Fold ένα επιπλέον μεταλλικό στρώμα κάτω από την οθόνη ώστε να την ενισχύσει. Επίσης, για να μην εισέρχονται κάτω από την οθόνη σωματίδια και σκόνη η κατασκευάστρια κάλυψε τον μεντεσέ με ταινία.

Samsung Galaxy Fold new iFixit teardown

Όπως είναι ήδη γνωστό, τα κενά στην πάνω και κάτω πλευρά του Galaxy Fold είναι καλυμμένα με πλαστικό προστατευτικό και ένα εύκαμπτο περίβλημα. Από την άλλη η προστατευτική μεμβράνη, ή “Advanced Polymer Protective Layer” όπως είναι η κανονική του ονομασία, πλέον επεκτείνεται σε όλη την οθόνη ώστε να είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθεί.

Αν και το iFixit επιβεβαίωσε όλες τις παραπάνω βελτιώσεις, τονίζει ότι το Samsung Galaxy Fold έχει ακόμη τρωτά σημεία που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα. Άλλωστε, όπως ανέφερε και ο JerryRigEverything, ακόμη μπορούν να εισέλθουν στη συσκευή σκόνη και σωματίδια.

Το iFixit θεωρεί ότι το Galaxy Fold είναι “ανησυχητικά εύθραυστο”, πως μπορεί να χαλάσει πιο εύκολα από τα περισσότερα smartphones, και το βαθμολόγησε με 2 στα 10 όσον αφορά τη δυνατότητα επισκευής.

Βέβαια, από τη στιγμή που αναφερόμαστε σε μία τόσο ακριβή συσκευή, θεωρούμε ότι κανένας κάτοχος Samsung Galaxy Fold δεν θα πήγαινε το smartphone του για επισκευή σε μη εξουσιοδοτημένο service. Πόσο μάλιστα από τη στιγμή που η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα αλλαγής της οθόνης με 149 δολάρια Αμερικής.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος