Βίντεο δείχνει Nokia feature phone να τρέχει Android

Techblog.gr

Φήμες ήθελαν τη Google να εργάζεται στη δημιουργία μιας έκδοσης Android για feature phones, ένα σχέδιο που τελικά ναυάγησε και η εταιρεία διέκοψε την ανάπτυξη του. Τώρα, κυκλοφόρησε ένα μικρό βίντεο στο οποίο βλέπουμε ένα Nokia feature phone να τρέχει μία πλήρως λειτουργική Android ROM για κινητά τηλέφωνα χωρίς οθόνη αφής.

Nokia Feature Phone Run Android

Στην αρχική οθόνη του Nokia feature phone υπάρχει το μικρόφωνο του Google Assistant. Ο χρήστης επιλέγει κανονικά το εικονίδιο και ενεργοποιεί τον ψηφιακό βοηθό της εταιρείας. Στην οθόνη εμφανίζονται οι τέσσερις χρωματιστές γραμμές του βοηθού και αμέσως μετά κάνει την εμφάνιση της η προτροπή για την πληκτρολόγηση του αιτήματος.

Η πρώτη εφαρμογή που ανοίγει ο χρήστης στο βίντεο είναι το Google Maps. Το περιβάλλον της εφαρμογής είναι τροποποιημένο ώστε να λειτουργεί στο Nokia feature phone. Αν και δεν βλέπουμε πουθενά τον πραγματικό χάρτη, υπάρχουν οι βασικές λειτουργίες της εφαρμογής όπως η αναζήτηση τοποθεσίας, η περιήγηση και η λήψη οδηγιών.

Nokia Feature Phone Run Android

Στο μενού των εφαρμογών του Nokia feature phone υπάρχουν αρκετά εικονίδια που δεν έχουμε ξαναδεί. Μεταξύ τους εμφανίζονται η Διαχείριση Αρχείων, ο Καθαρισμό Αρχείων και το Share Files. Πρόκειται για τρεις λειτουργίες του Files by Google, κάτι που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η εταιρεία ανέπτυξε ειδική έκδοση του app για απλά κινητά τηλέφωνα.

Προς το τέλος του βίντεο βλέπουμε τις “Ρυθμίσεις” της συσκευής και κάποιες πληροφορίες σχετικά με το “Σύστημα”. Αυτά τα frames επιβεβαιώνουν ότι η έκδοση που τρέχει το Nokia feature phone είναι βασισμένο στο Android 8.1 Oreo. Επίσης, το όνομα της συσκευής είναι “Iron GAFP” κάτι που θα μπορούσε να είναι το ακρωνύμιο της φράσης “Google Android Feature Phone”.

Nokia Feature Phone Run Android

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο βίντεο δεν βλέπουμε πουθενά το Play Store. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι εφαρμογές αυτής της συσκευής δεν είναι κάποια web apps, οπότε πώς πραγματοποιείται η εγκατάσταση τους;

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν η Google ξεκίνησε και συνεχίζει την ανάπτυξη μιας Android έκδοσης για feature phones, αλλά αν όντως κάτι τέτοιο ισχύει τότε η εταιρεία θα δημιουργήσει έναν ολοκαίνουργιο τομέα στην βιομηχανία της τηλεφωνίας.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος