Mate 30 Pro: Θα ενσωματώσουν τα Google services μόλις αρθεί ο αποκλεισμός

Techblog.gr

Η Huawei αποκάλυψε στις 19 Σεπτεμβρίου τα Mate 30, Mate 30 Pro και Mate 30 RS Porsche Design από τα οποία απουσιάζουν τα Google services. Παρόλο που τα Mate 30 έχουν το EMUI βασισμένο στο Android 10 απουσιάζουν σημαντικές εφαρμογές όπως Youtube, Gmail και Google Play Store.

Τώρα σύμφωνα με πληροφορίες που παρείχε ο Richard Yu η εταιρεία είναι έτοιμη να προωθήσει τα Google services στα νέα smartphone μόλις βγει από την λίστα αποκλεισμού της Αμερικής. Όταν έρθει αυτή η ώρα η Huawei θα προωθήσει άμεσα ένα update το οποίο θα φέρει την υποστήριξη όλων των Google services.

Ο Yu αναφέρθηκε επίσης και στους λόγους για τους οποίους η Huawei αποκλείστηκε από την Αμερική. Ο ίδιος πιστεύει ότι ο Πρόεδρος της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε τον αποκλεισμό της ώστε να την χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό μέσο για να κερδίσει καλύτερους όρους σε μία πιθανή εμπορική συνεργασία με την Κίνα.

Παρά την απουσία των Google services όμως ο CEO του κινεζικού κολοσσού πιστεύει ότι θα πουληθούν τουλάχιστον 20 εκατομμύρια κομμάτια. Τα Mate 30 smartphone θα έρθουν στην Ευρωπαϊκή αγορά σταδιακά χωρίς τα Google apps.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης