iPhone 2020: Θα κυκλοφορήσουν τρία 5G μοντέλα και ένα αποκλειστικά για την Κίνα;

Techblog.gr

iPhone 2020

Ο διεθνής αναλυτής Ming-Chi Kuo, δημοσίευσε μία αναφορά η οποία θέλει την Apple να κυκλοφορεί τρία νέα iPhone με δυνατότητες 5G, και όλα το δεύτερο μισό του 2020. Παλαιότερα, ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι η εταιρεία θα κυκλοφορούσε τρία iPhones 2020, με τα δύο από αυτά να υποστηρίζουν 5G συνδέσεις.

Η αλλαγή αυτή στις προβλέψεις του Ming-Chi Kuo οφείλεται στην εξαγορά του τμήματος modem της Intel από την Apple. Πλέον, η αμερικανική κατασκευάστρια έχει πρόσβαση σε περισσότερους πόρους,και μπορεί να εξοπλίσει με 5G modem περισσότερα smartphones, σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, σύμφωνα με προβλέψεις αναλυτών, μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2020 θα έχουν κυκλοφορήσει Android συσκευές με κόστος 350 δολάρια ή και λιγότερο, οι οποίες θα υποστηρίζουν 5G δίκτυα. Οπότε, η Apple θα πρέπει να προσφέρει ανταγωνιστικά προϊόντα ώστε να μπει στην αγορά, διαφορετικά η προσφορά του 5G δεν θα της προσφέρει πολλά.

Ο Ming-Chi Kuo, πιστεύει πως τα iPhone 2020 θα υποστηρίζουν mmWave και sub-6GHz μπάντες, ώστε να είναι διαλειτουργικά με όλους τους 5G cell towers που είναι εγκατεστημένοι ανά τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, η Apple λέγεται ότι αναπτύσσει ένα μοντέλο για την κινέζικη αγορά το οποίο θα υποστηρίζει μόνο sub-6GHz, άρα θα προσφέρεται και σε χαμηλότερη τιμή. Ο Kuo αναφέρει πως το universal μοντέλο είναι προτεραιότητα και δεν γνωρίζει αν το κινέζικο μοντέλο θα είναι έτοιμο εγκαίρως.

Τέλος, αναμένεται τα iPhone 2020 να έχουν σημαντικές αλλαγές στο σχεδιασμό σε σύγκριση με τα τωρινά μοντέλα, SoC 5nm, και θα έρθουν με OLED οθόνες στις 6,7, 5,4 και 6,1 ίντσες.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος