Η Apple βάζει τέλος στο Project των AR Glasses;

Techblog.gr

Τέλος σε ένα ακόμη project φαίνεται πως θα βάλει η Apple έπειτα από την ανακοίνωση εγκατάλειψης του project, AirPower. Για όσους δεν θυμούνται, η Apple εργαζόταν πάνω στην δημιουργία ενός ασύρματου φορτιστή, τον Μάρτιο όμως ανακοίνωσε ότι δεν θα κυκλοφορήσει ένα τέτοιο προϊόν καθώς η εταιρεία δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στα υψηλά της στάνταρ.

Σήμερα, κυκλοφόρησε μία αναφορά σύμφωνα με την οποία η Apple εγκαταλείπει προσωρινά και το project των γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας τα οποία φημολογούνταν ότι θα κυκλοφορήσουν με την σειρά iPhone του 2020. Στην αναφορά δεν είναι σαφές αν και πότε η Apple θα ξανά ξεκινήσει την ανάπτυξη των AR Glasses ή αν θα εγκαταλείψει για πάντα αυτό το project ώστε να αφοσιωθεί σε κάτι νέο.

Ωστόσο, η αναφορά αυτή έρχεται σε αντίθεση με άλλες αναφορές οι οποίες υποστηρίζουν ότι η Apple είναι έτοιμη για να κυκλοφορήσει τα πρώτα της γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας.

Άγνωστο όμως παραμένει πως το DigiTimes έφτασε στο συμπέρασμα ότι ο Αμερικάνικος κολοσσός σταματάει την ανάπτυξη των γυαλιών. Αναφορά γίνεται και στην αποχώρηση του Avi Bar-Zeev σχεδιαστή της Apple ο οποίος πιθανόν να αναλάμβανε την σχεδίαση του προϊόντος. Ο ίδιος ανέλαβε και την σχεδίαση του HoloLens της Microsoft. Επιπλέον, το DigiTimes ισχυρίζεται ότι η ομάδα ανάπτυξης των Apple Glasses διαλύθηκε τον Μάιο και τα μέλη της μεταφέρθηκαν σε άλλα προϊόντα της εταιρείας.

Το DigiTimes είναι το μοναδικό μέσο το οποίο υποστηρίζει κάτι τέτοιο και καλό θα ήταν να περιμένουμε κάποια επίσημη ή και πιο βέβαιη αποκάλυψη.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης