HongMeng OS: Επιβεβαιώθηκε η ονομασία του νέου λειτουργικού της Huawei

Techblog.gr

Μετά τον αποκλεισμό της Huawei στην αγορά έγιναν πολλές αλλαγές. Οι Αμερικάνικες εταιρείες δεν μπορούσαν αρχικά να προμηθεύσουν στην Huawei και ο Κινεζικός κολοσσός δεν θα μπορούσε μετά από 3 μήνες να χρησιμοποιήσει τα Android services. Ευτυχώς για την Huawei όλα τα παραπάνω αναμένεται να λάβουν τέλος αφού περιμένει έγκριση από τις ΗΠΑ για να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί τα services του Android και οι Αμερικάνικες εταιρείες μπορούν πλέον να λάβουν μία ειδική άδεια για να συνεργαστούν μαζί της.

Όλο αυτό το διάστημα ωστόσο, η Huawei ετοίμαζε το δικό της HongMeng OS το οποίο αποκαλύφθηκε λίγο μετά την αναταραχή με την Αμερική. Σε μία συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος της εταιρείας δήλωσε ότι η εταιρεία αύξησε τα έσοδα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους και επιβεβαίωσε την ονομασία του λειτουργικού. Επιπλέον, είπε ότι το HongMeng OS ετοιμαζόταν για να χρησιμοποιηθεί ως λειτουργικό στα Internet of Things προϊόντα και πως η Huawei προτιμάει το Android της Google.

Τα αυξημένα έσοδα δεν προκαλούν εντύπωση αφού ο αποκλεισμός της από την Αμερική ξεκίνησε τον Μάιο και οι πωλήσεις τους πρώτους 4 μήνες του 2019 θα μπορούσαν να ήταν τόσο καλές ώστε να αντισταθμίσουν την πτώση των πωλήσεων που σημειώθηκε το επόμενο διάστημα. Η ζημιά που προκάλεσε ο αποκλεισμός που αποφάσισε ο Τραμπ αναμένεται να φανεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Παρά τις υποχωρήσεις της Αμερικής, ο πρόεδρος της Huawei δηλώνει ανικανοποίητος και θεωρεί ότι η Huawei βρίσκεται άδικα στην μαύρη λίστα της Αμερικής και ζητά άμεσα την απομάκρυνση της εταιρείας από αυτήν.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης