Samsung Galaxy Note 10: Ίσως απουσιάζει το headphone jack και τα φυσικά πλήκτρα

Techblog.gr

Η επόμενη Note σειρά της Samsung τις τελευταίες ημέρες δεν έχει μείνει σε “ησυχία”. Κάθε μέρα έρχεται όλο και μία πληροφορία γνωρίζει τα φώτα της δημοσιότητας. Είδαμε την πιθανή όψη της κάμερας, τον σχεδιασμό μέσα από νέα render και μία Ολλανδική ιστοσελίδα αποκάλυψε την 3.400mAh μπαταρία του Note 10e.

Χθες, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μία φήμη η οποία αναμένεται να δυσαρεστήσει τους fans της εταιρείας. Σύμφωνα με αυτήν, απο την σειρά Galaxy Note 10 θα μπορούσε να απουσιάζει το headphone jack.

Το headphone jack μέχρι το 2016 όπου κυκλοφόρησε το iPhone 7 υπήρχε σε όλα τα smartphone ανεξαρτήτου τιμής. Τρία χρόνια μετά ολοένα και περισσότερες εταιρείες ακολούθησαν την κίνηση της Apple και την παράλειψη της 3.5mm θύρας.

Η Samsung ήταν η μόνή μεγάλη εταιρεία που έμεινε πιστή στο headphone jack αφού υπήρχε στην Galaxy S10 σειρά καθώς Google, Huawei, Sony, HTC αλλά και η OnePlus αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τους την θύρα για τα ακουστικά.

Η απουσία της θύρας από τα Galaxy Note 10 πιθανόν να οφείλεται στις μεγάλες μπαταρίες χωρητικότητας 3.400mAh και 4.500mAh που φημολογείται ότι θα ενσωματώσει η Samsung στα smartphone της. Στο κουτί του Note 10 αναμένεται να υπάρχουν USB-C ακουστικά.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι η Samsung θέλει να δημιουργήσει έναν πιο κομψο σχεδιασμό. Έτσι η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία εκτός από το headphone jack θα παραλείψει και τα φυσικά κουμπιά.

Αυτό σημαίνει ότι το κουμπί για την Bixby, για την αυξομείωση της έντασης του ήχου αλλά και το power button θα αντικατασταθούν από pressure-sensitive περιοχές ή capacitive κουμπιά. Το ίδιο feature αναμένεται να υπάρχει και στην Pixel 4 σειρά που ετοιμάζει η Google.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης