Ευρωεκλογές: Σε θέσεις μάχης τα κόμματα της αντιπολίτευσης – Ξεκινούν τις περιοδείες τους οι πολιτικοί αρχηγοί

psifodeltia_kalpi-768x512

Προεκλογική ταχύτητα ανεβάζουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης με επισκέψεις, περιοδείες και συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών τις επόμενες μέρες. Από την Κέρκυρα, ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στους Παξούς, κι από εκεί θα περάσει στη δυτική Ελλάδα για περιοδεία στην Ήπειρο. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκίνησε από τη Σέριφο τις περιοδείες του.

«Πρέπει να δώσουμε ελπίδα στον κόσμο. Δεν μας φτάνει να ηττηθεί. Να δείξουμε ότι μπορεί να υπάρξει χρηστή διακυβέρνηση», τόνισε ο πρόερος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από τους Παξούς. Ο κ. Κασσελάκης συνέχισε την περιοδεία του από το συγκεκριμένο νησί, επικοινωνώντας με τους πολίτες, για τη δημιουργία, όπως έχει τονίσει, ενός κοινωνικού μετώπου με στόχο να σπάσει την αλαζονεία του 41%. «Να χτυπήσετε πόρτες στις ευρωεκλογές, να αλλάξουμε τη χώρα» υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε με τους επιχειρηματίες και τους πολίτες οι οποίοι έθεσαν στο επίκεντρο την έλλειψη υποδομών στο νησί. Στους Παξούς έχουν κλείσει όλα τα τραπεζικά καταστήματα, ένα θέμα που έθεσαν οι κάτοικοι κ. Κασσελάκη. «Η μεγαλύτερη απάτη στη χώρα είναι οι τράπεζες. Έχουμε χάσει 40 δισ. ευρώ ως Έλληνες πολίτες από την ανακεφαλαιοποίησή τους. Έχουν ρεκόρ κερδοφορίας» απάντησε.

Από τη Σέριφο ξεκινά το πρόγραμμα περιοδειών του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Πρώτος σταθμός στο οδοιπορικό του στη Σέριφο, στους βιολογικούς αμπελώνες του καλλιεργούνται οι παραδοσιακές ποικιλίες των Κυκλάδων. Την Τρίτη, ο κ. Ανδρουλάκης θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Σερίφου, κ.Ρεβίνθη προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα των κατοίκων των μικρών νησιών των Κυκλάδων και κατόπιν θα επισκεφθεί το πολυδύναμο ιατρείο. Από την Τετάρτη, ο κ. Ανδρουλάκης θα περιοδεύσει στους νομούς της Κρήτης.

Η ψήφος στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές θα σήμαινε αποδυνάμωση των αντιλαϊκών πολιτικών τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας. «Μόνο οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ σταθερά καταψηφίζουν κάθε αντιλαϊκή οδηγία, αποκαλύπτουν και ενημερώνουν τον λαό για αυτά που του ετοιμάζουν, ώστε να μην αιφνιδιάζεται, φέρνουν και στο ευρωκοινοβούλιο τη “φωνή” του και τα αιτήματά του. Επομένως ας αναρωτηθεί ο λαός τι ευρωβουλευτές θέλει να στείλει εκεί».

Την απόφαση της Τουρκίας μετατρέψει σε ισλαμικό τέμενος τον βυζαντινό ναό της Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη, σχολίασε ο Κυριάκος Βελόπουλος. «Εάν, λοιπόν, ο Έλληνας πρωθυπουργός επιμείνει στην απόφαση του να συναντηθεί με τον Ερντογάν (με κρυφή ατζέντα), έπειτα από αυτή την ιστορική πρόκληση, τότε από “ανίκανος”, καθίσταται “συνεργός”», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Την βεβαιότητά του ότι η Νέα Αριστερά θα εκπροσωπηθεί στη Ευρωβουλή εξέφρασε ο Αλέξης Χαρίτσης. «Το πιστεύουμε απόλυτα. Γιατί, πέρα από τις δημοσκοπήσεις, αυτό προκύπτει από την καθημερινή μας επαφή με την κοινωνία. Στις καθημερινές περιοδείες και συναντήσεις ακούμε πια πολλές φορές το «εσάς θα ψηφίσουμε», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς.

Την ανάγκη υπεράσπισης της ειρήνης υπογραμμίζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος και να καταδικάσουν τις πολιτικές της κυβέρνησης.

Σε περίπου ένα μήνα από σήμερα, οι Ελληνες πολίτες θα κληθούν στην κάλπη για να εκλέξουν τους βουλευτές που θα μας εκπροσωπήσουν στο ευρωκοινοβούλιο.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς, Λίνα Μπεθάνη, Γιάννης Ανδριώτης

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση