Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Με έντονο κρύο και τοπικές χιονοπτώσεις έως το Σάββατο

Με χαμηλές θερμοκρασίες η Τετάρτη, νέα ψυχρή εισβολή κορυφώνεται το Σάββατο χωρίς όμως πολλά φαινόμενα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο την ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη σε ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, τοπικά στο Αιγαίο και την Κρήτη περιμένουμε παροδικές βροχές και λίγα χιόνια κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί έως 5 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 7 βαθμούς,  έως 13 με 14 στα υπόλοιπα, με ισχυρό πρωινό παγετό στα βόρεια.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις και στα βόρεια κυρίως, ασθενείς βροχές με λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 2 έως 11 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 0 έως 7 βαθμούς.

Η Πέμπτη θα περάσει με παροδικές νεφώσεις και βροχές από το απόγευμα στα δυτικά. Οι άνεμοι νότιοι στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση