Ο καιρός με την Α.Τυράσκη: Καλοκαιρινές συνθήκες σήμερα Τρίτη, σταδιακή μεταβολή από το απόγευμα της Τετάρτης

Αρκετή ηλιοφάνεια, χαμηλές εντάσεις ανέμων και θερμοκρασίες που θα πλησιάσουν τους 30 βαθμούς περιμένουμε για σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τρίτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια, με παροδικές αραιές νεφώσεις, και με μικρή πιθανότητα για τοπικές μπόρες το μεσημέρι – απόγευμα στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα φτάσει τοπικά τους 28 με 29 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 28 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία έως 25 βαθμούς.

Σταδιακή μεταβολή του καιρού προβλέπεται από το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς η αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας θα είναι εντονότερη και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως ορεινά, ενώ από το βράδυ βαρομετρικό χαμηλό από τη βόρεια Αφρική θα πλησιάσει τη χώρα μας από τα νοτιοδυτικά φέρνοντας βροχές στη δυτική Ελλάδα και την Κρήτη.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι άστατος, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα έχουμε αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, κυρίως στα κεντρικά και νότια της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, καθώς σε αρκετές περιοχές η μέγιστη θα είναι μικρότερη από τους 20 βαθμούς. Σταδιακή βελτίωση του καιρού προβλέπεται το σαββατοκύριακο.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος (MSc)

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση