Χ. Δούκας: Σκανδαλώδης η τροπολογία που περνά την εταιρία του Δήμου Αθηναίων «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» στην κυβέρνηση

dimarxeio-kotzia

Σκανδαλώδη χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας τροπολογία που όπως λέει χαρακτηριστικά «αλλάζει χέρια “νύχτα” στην εταιρία του Δήμου Αθηναίων “Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.” και την περνάει στην αρμοδιότητα της κυβέρνησης».

Σημειώνει πως με τη χθεσινή νυχτερινή τροπολογία που εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, «η κυβέρνηση πετάει έξω από το ΔΣ της “Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.” -που έτρεξε τον “μεγάλο περίπατο” της Πανεπιστημίου, την Βασιλίσσης Όλγας και πολλά άλλα – τόσο τον Δήμαρχο Αθηναίων από πρόεδρο του ΔΣ, όσο και τα μέλη του ΔΣ που προέρχονται από τον Δήμο».

«Πρόκειται για μια καθεστωτική αντιμετώπιση της πρωτεύουσας της χώρας, που δεν πρέπει να περάσει. Πρόκειται για μια άκρως καθεστωτική αντίληψη, που δεν διστάζει να εκδικηθεί τους πολίτες της Αθήνας γιατί δεν εξέλεξαν τον εκλεκτό της Κυβέρνησης. Είναι προφανές επίσης πως με την απόφαση αυτή επιχειρείται να ματαιωθεί ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος που η νέα δημοτική αρχή προτίθεται να διενεργήσει στην εταιρεία αυτή και στα πεπραγμένα της. Καλώ τον Πρωθυπουργό να πάρει τώρα πίσω τη σκανδαλώδη αυτή τροπολογία» αναφέρει και παραθέτει τη διάταξη.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Κοινοβουλευτικός Εκπροσωπος ΠΑΣΟΚ, Δ. Μάντζος σε παρέμβασή του στη Βουλή καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα την τροπολογία.

«Η Αθήνα ανήκει στους πολίτες της, όχι στην κυβέρνηση! Δεν ανήκει σε κανένα υπουργείο και σε καμία απρόσωπη εταιρεία. Η Ανάπλαση δεν μπορεί να γίνει ερήμην της ίδιας της πόλης. Επιτέλους σταματήστε να σαμποτάρετε τη νέα Δημοτική Αρχή. Σταματήστε να εξακολουθείτε να διαχειρίζεστε την πρωτεύουσα ως παράρτημα της Κυβέρνησης. Αποσύρετε την τροπολογία άμεσα» ανέφερε καλώντας την κυβέρνηση να αφήσει τα αντιθεσμικά παιχνίδια κι να πείσει ότι εργάζεται για το καλό όλων και όχι των λίγων.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση