Π. Μαρινάκης στην ΕΡΤ: Δεν θέλουμε να «τσουβαλιάσουμε» τους ελεύθερους επαγγελματίες, δεν είναι οριζόντιο νομοσχέδιο

DELTIO 18_2023-11-22_17.57.36_frame_72396

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης μίλησε στην ΕΡΤ και στον Γιώργο Κουβαρά για το φορολογικό νομοσχέδιο και τις αντιδράσεις που έφερε, καθώς και τις δηλώσεις Κασσελάκη περί «νοικοκυραίων».

Σχετικά με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργό, ο οποίος αποκάλεσε στη βουλή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης Black Friday -50%, λόγω της απουσίας μεγάλου αριθμού βουλευτών από τη συζήτηση και το αν είναι θέμα της κυβέρνησης τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως: «Δεν είναι θέμα τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ. Είδαμε για ακόμα μια φορά τον πρωθυπουργό να παρουσιάζει ένα πρόγραμμα, πρωτοβουλίες στη Βουλή και μια αντιπολίτευση να ακολουθεί την πολιτική του μηδενισμού» Πρόσθεσε πως η αντιπολίτευση δεν έχει καμία αντιπρόταση.

Ο κ. Μαρινάκης σχολίασε το φορολογικό νομοσχέδιο και τις αντιδράσεις που έχει φέρει. «Κι εγώ είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, δεν θέλουμε να τσουβαλιάσουμε τους ελεύθερους επαγγελματίες. Δεν είναι ένα οριζόντιο νομοσχέδιο, μια οριζόντια παρέμβαση το φορολογικό νομοσχέδιο», εξήγησε ο κ. Μαρινάκης.

Πρόσθεσε πως τις «σοβαρές προτάσεις πολιτών και αντιπολίτευσης για το φορολογικό θα τις εξετάσουμε πολύ σοβαρά» και πως η κυβέρνηση απεχθάνεται τους φόρους και το «έχει αποδείξει στην πράξη».

Οι «νοικοκυραίοι» του Κασσελάκη και η εκλογική βάση της ΝΔ

Για το αν ο κ. Κασσελάκης μπορεί να εξελιχθεί σε δύσκολο αντίπαλο για τη ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε πως: «Οι αντίπαλοι κρίνονται στις πράξεις και όχι στα λόγια» και τόνισε πως οι «νοικοκυραίοι» θέλουν εφαρμογή του νόμου.

«Μακάρι ο κ. Κασσελάκης και ο πολιτικός του χώρος να αντιληφθούν πόσο λάθος έχουν αντιμετωπίσει τους νοικοκυραίους», τόνισε.

Τέλος, ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε και στο ζήτημα του γάμου και της τεκνοθεσίας ομοφύλων ζευγαριών που αποτελεί προεκλογική εξαγγελία της κυβέρνησης. «Θα το ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το θέμα.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση