Το παρασκήνιο της συνάντησης Ν. Ανδρουλάκη με Στ. Κασσελάκη – Πηγές ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ: Να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας

[364805] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Την πρώτη τους κατ` ιδίαν συνάντηση είχαν την Δευτέρα (6/11) στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης, στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, αναφέρθηκαν στο θέμα των παρακολουθήσεων και στη σύνθεση της ΑΔΑΕ, επικρίνοντας από κοινού την κυβέρνηση. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε τους κυρίους Ράμμο και Μενουδάκο για την υπόθεση των υποκλοπών, προλειαίνοντας το έδαφος για την ατζέντα της συνάντησης.

Το παρασκήνιο της συνάντησης – Πηγές Χ. Τρικούπη και Κουμουνδούρου: Να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας

Να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη για το θέμα των παρακολουθήσεων, ζήτησαν Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης στην πρώτη τους συνάντηση, με φόντο τα νέα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Παρότι πριν από τη συναντηση γινόταν λόγος από μεν τη μια πλευρά για θεσμικού χαρακτήρα συνάντηση και από την άλλη για συνάντηση εθιμοτυπική. Ήδη από το ξεκίνημα της συνάντησης υπήρξε καλό κλίμα και οι δύο αρχηγοί μπήκαν στην ουσία κρίσιμων ζητημάτων. Ο κ. Κασσελάκης σε μία συνέχεια των συναντήσεων που έχει από το πρωί με τους προέδρους των Ανεξάρτητων Αρχών, έθεσε αμέσως το ζήτημα των υποκλοπών, το ζήτημα των ανεξάρτητων αρχών, με αφορμή τις αλλαγές στη σύνθεση της ΑΔΑΕ με πλειοψηφία τριών πέμπτων. Το πιο προοδευτικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να λάμψει η αλήθεια για το σκάνδαλο των υποκλοπών, είπε.

Οι δύο αρχηγοί, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησαν να υπάρξει συνεννόηση για να πέσει άπλετο φως και στην υπόθεση των υποκλοπών και στην τραγωδία των Τεμπών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, είναι αποφασισμένος, όπως δηλώνουν συνεργάτες του, να εξαντλήσει κάθε θεσμική και πολιτική πρωτοβουλία για να λάμψει η αλήθεια. Χαρακτηριστικά, σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η δήλωση που έκανε λίγη ώρα μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ανδρουλάκη.

Συναντήσεις Κασσελάκη με Ράμμο και Μενουδάκο

Στο πλαίσιο της εξάντλησης κάθε θεσμικής και πολιτικής πρωτοβουλίας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης των υποκλοπών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε διαδοχικά τον πρόεδρο της ΑΔΔΕ και τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων. «Έχω έντονους προβληματισμούς για την ποιότητα της δημοκρατίας μας» τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

Κινήσεις στην εσωκομματική σκακιέρα

Σε δύσκολους καιρούς όπου η Αριστερά δοκιμάζεται, όπως σημειώνεται στην πρόσκληση για την εκδήλωση της εφημερίδας ΕΠΟΧΗ το βράδυ της Δευτέρας, στελέχη με κριτική στάση απέναντι στην ηγεσία, όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Σία Αναγνωστοπούλου και άλλοι, αναμένεται να δώσουν το στίγμα τους για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρική Επιτροπή, με το θέμα των διαγραφών να κυριαρχεί στις τοποθετήσεις των στελεχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τριμελείς επιτροπές που έχουν αναλάβει την διερεύνηση των θεμάτων, για τις τέσσερις διαγραφές, φαίνεται ότι το θέμα της γνωμοδότησης από την Κ.Ε να μετατεθεί σε επόμενη συνεδρίασή του οργάνου, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο.

Στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, διαμηνύουν ότι στο επίκεντρο του κ. Κασσελάκη βρίσκεται η καθημερινότητα και η αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών, ενώ τονίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει την πολιτική μάχη δίπλα στους πολίτες, με προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς, Γιώργος Παντελάκης, Λίνα Μπεθάνη

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση