Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και μαθητών σε όλη τη χώρα κατά της κυβερνητικής πολιτικής

diadilosi

Συλλαλητήριο κατά της κυβερνητικής πολιτικής στην εκπαίδευση οργανώνουν στις 12:00 στην Αθήνα στα Προπύλαια και σε άλλες πόλεις φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς.

«Διεκδικούμε ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών μας. Παράλληλα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Παλαιστίνης απαιτώντας να μπει ένα τέλος στη σφαγή και την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί. Σημειώνεται πως η ΟΛΜΕ έχει αφιερώσει τη σημερινή σήμερα σε δράσεις υπέρ του παλαιστινιακού λαού κηρύσσοντας μάλιστα 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας σήμερα 12.00 με 14.00 μ.μ για τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί σε συμμετοχή με αιτήματα ασφαλή σχολεία, περισσότερη χρηματοδότηση στην παιδεία για κτήρια, καθηγητές και κάλυψη αναγκών, κατά του νόμου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια διότι δεν πρέπει «όσοι έχουν χρήματα απλά να αγοράζουν πτυχίο πανεπιστημίου», και υπενθυμίζουν πως «ό,τι καλό γίνεται, ό,τι καταφέρνουμε το κάνουμε μόνο όταν αγωνιζόμαστε, όταν δείχνουμε αλληλεγγύη, όταν είμαστε όλοι για έναν και ένας για όλους». Τέλος, υπογραμμιζουν πως ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των μαθητών «για ειρήνη και λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Την κινητοποίηση στηρίζει και η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση