ΣΥΡΙΖΑ – Παραπομπές: Εκκίνηση διαδικασίας στην Επιτροπή Δεοντολογίας – Κλίμα κατευνασμού στον απόηχο του Εκτελεστικού

[364542] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

“Οι διαφωνίες συζητούνται στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στα κανάλια” διαμήνυσε ο Στέφανος Κασσελάκης στην συνεδρίαση του Eκτελεστικού Γραφείου. Ο νέος πρόεδρος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ενόψει του εορτασμού της 28η Οκτωβρίου, όπου είχε σειρά συναντήσεων, ενώ συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καταλήξει στη διαδικασία παραπομπής προς διαγραφή των Τζουμάκα, Σκουρλέτη, Φίλη και Βίτσα.

Σε ανακωχή μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, φαίνεται πως βρίσκονται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης με τον Στέφανο Κασσελάκη να εκπέμπει μήνυμα ενότητας και την ανάγκη ανάδειξης των προτάσεων του κόμματος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Παντελάκη, σχετικά με τη διαδικασία που αρχίζει στην Επιτροπή Δεοντολογίας για τις παραπομπές των στελεχών, τέσσερις τριμελείς ομάδες, μία για κάθε πρόσωπο που παραπέμπεται, ανέλαβε να αξιολογήσει τα δεδομένα και να παραδώσει ξεχωριστή εισήγηση που θα αποτελέσει βάση τεκμηρίωσης.

Δεν ξέρω αν υπάρχει ενδεχόμενο να παγώσουν οι διαγραφές. Ο κ. Κασσελάκης έχει μία ευθύνη και η ευθύνη είναι να λειτουργήσει το κόμμα και να υπάρχει συνεκτική παρουσία του κόμματος. Κάποια πράγματα ξέφυγαν, δήλωσε σε συνέντευξη στο Mega ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο κ. Κασσελάκης είναι πρόεδρος του κόμματος.   Ίσως μερικά πράγματα θα μπορούσα να το πω αλλιώς. Δεν μετανιώνω που τα είπα , αλλά θα μπορούσαν να ειπωθούν αλλιώς, είπε ο Δημήτρης Βίτσας. ( πηγή: Παραπολιτικά)

Από τη στιγμή που ο πρόεδρος παραπέμπει, αφήστε το πειθαρχικό να αποφασίσει. Δεν θα είναι ήττα της μιας ή της άλλης πλευράς η όποια απόφαση του πειθαρχικού, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης.

Έντονη συζήτηση για την εισήγηση να εμφανίζονται συγκεκριμένα πρόσωπα στα μέσα ενημέρωσης

Είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μόλις γίνω μέλος του ΣΥΡΙΖΑ σταλινική συμμαχία θα παίρνουμε άδεια για να βγαίνουμε στα κανάλια,δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης. (Action 24)

Θα πρέπει να είμαστε διαβασμένοι, πρέπει να έχουμε την ατζέντα που πρέπει να επιβάλουμε, πρέπει να είναι ενιαία η έκφραση. Η πρόθεση είναι να μην αποκλείσουμε κανέναν, είπε ο Πάνος Ρήγας(Action 24)

Οι ερμηνείες για την αναφορά Κασσελάκη στον Τσακαλώτο

Χαμηλώνουν οι τόνοι στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη να φέρνει στο προσκήνιο τις θέσεις του κόμματος, να ζητεί συντεταγμένη παρουσία από τα στελέχη στα μέσα ενημέρωσης και να τονίζει ότι οι διαφωνίες συζητούνται στα όργανα και όχι στα κανάλια.

Πολλοί ερμηνεύουν ως ένδειξη ενωτικής διάθεσης από μέρους του την αναφορά στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, στην ομιλία του στον Econοmist όπου ασκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για οικειοποίηση των προσπαθειών του ελλ. λαού και των αποτελεσμάτων και της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με την επενδυτική βαθμίδα της S&P είπε ότι «σε καμία περίπτωσηδεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως διαχειριστικός θρίαμβος του Κυριάκου Μητσοτάκη». Όπως έχω ήδη πει δημόσια, πρέπει να αναβαθμίσουμε σε βαθμίδα την ποιότητα ζωής του απλού κόσμου. είπε ο κ. Κασσειλάκης και πρόσθεσε ότι η S&P αναφέρεται επίσης στο τωρινό 37 δις ταμειακό απόθεμα ως «πολύ μεγάλη ρευστότητα» για το μέγεθος της οικονομίας. Να θυμήσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με Υπουργό Οικονομικών τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είχε αφήσει 37 δις στα ταμεία το 2019, και τότε η οικονομία ήταν μικρότερη από σήμερα.

Δίπλα στους διασώστες του ΕΚΑΒ

Δίνοντας έμφαση στα προβλήματα της κοινωνίας ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη συναντήθηκε με διασώστες και εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, οι οποίοι του μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Δεν είναι δυνατόν οι διασώστες μας που σώζουν ζωές να μην μπορούν οι ίδιοι να σώσουν τις ζωές τους. Είναι απάνθρωπο είναι και ανήθικο. Έχουμε ιερή ευθύνη ως πολιτεία να τους δώσουμε αυτό που τους αναλογεί: την πλήρη αναγνώριση των προσπαθειών τους. Είναι οι άριστοι της κοινωνίας. Έχουν ανάγκη τη στήριξη μας. Όχι μόνο μισθολογικά, όχι μόνο βαρέα και ανθυγιεινό αλλά με προσληψεις, είπε ο κ. Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με τη νέα δήμαρχο Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου και εν συνεχεία με νέους σε καφέ στη Θεσσαλονίκη. Μόλις έφτασε οι νέοι τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και ο κ. Κασσελάκης πέρασε από τα τραπέζια κι έκανε χειραψίες, ενώ συγκεντρώθηκαν στο σημείο και αρκετοί περαστικοί. Στις συνομιλίες που είχε με τους νέους απάντησε σε ερωτήσεις τους για την πολιτική και όχι μόνο και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση