Ντιναμό Ζάγκρεμπ – ΑΕΚ 1-2: Φτερά πρόκρισης με τον Γαλανόπουλο

3928917-1

Η παθιασμένη ΑΕΚ ήταν ανώτερη από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, επικράτησε με 2-1 στο “Μάξιμιρ” κάνοντας το πρώτο βήμα πρόκρισης για τα playoff του Champions League.

O αγώνας

Πολύ νωρίς, μόλις στο πρώτο λεπτό απείλησε η Ντινάμο, με τον Μπουλάτ, ο οποίος σούταρε έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στάνκοβιτς. Στο 16′, η ΑΕΚ είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού. Ο Τσούμπερ από τα δεξιά της περιοχής, έβγαλε εκπληκτική πάσα προς τον Λιβάι, ο οποίος έκανε την κίνηση στα αριστερά. Ο Γκαρσία πλάσαρε, αλλά ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε σε κόρνερ. To παιχνίδι είχε τρομερό ρυθμό, με τους Κροάτες να αγγίζουν το γκολ. Ο Πέτκοβιτς σούταρε από μακριά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, με τον Στάνκοβιτς να απομακρύνει δύσκολα. Η Ντινάμο είχε τον έλεγχο και κατάφερε από στατική φάση να ανοίξει το σκορ. Ο Μπουλάτ εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ έξω από την περιοχή, κερδίζοντας τον Στάνκοβιτς για το 1:0. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι Κροάτες εκμεταλλεύτηκαν το λάθος του Ελίασον, αλλά ο Ιβανούσετς, παρόλο που βρέθηκε τετ-α-τετ δεν τελείωσε την φάση.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε πιο αποφασισμένη και επιθετική. Η Ντινάμο, έμεινε αρκετά πίσω, με την ομάδα του Αλμέιδα να έχει τον έλεγχο. Η “Ένωση” πίεσε ψηλά, ο Λιβάι Γκαρσία, έδωσε στον Τσούμπερ, εκείνος με τρεις επαφές, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και σκόραρε. Στο 62′, η Ντινάμο έτρεξε στην αντεπίθεση, ο Μπουλάτ σούταρε δυνατά εκτός περιοχής και ο Στάνκοβιτς έδιωξε με το χέρι σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2:1, η κεφαλιά του Εμρέλι βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 73′ η ΑΕΚ σκόραρε με τον Πινέδα, το γκολ του όμως ακυρώθηκε αφού ο Μεξικανός ήταν εκτεθειμένος. Στο 85′ ο Λιβάι Γκαρσία βρέθηκε εντός περιοχής, σούταρε δυνατά, αλλά ο Λιβάκοβιτς με δεύτερη προσπάθεια μάζεψε την μπάλα. Στο 89′ η ΑΕΚ έκανε την ανατροπή. Ο Αραούχο τροφοδότησε τον Πισάρο, ο οποίος γύρισε στον Γαλανόπουλο, που σκόραρε με σουτ. Μάλιστα ύψωσε το μαύρο περιβραχιόνιο αφιερώνοντας το γκολ στην μνήμη του Μιχάλη. Η ΑΕΚ με Βίντα έχασε τεράστιες ευκαιρίες για να διευρύνει το σκοράρισμα της.

ΓΚΟΛ: 39′ Μπουλάτ / 59′ Τσούμπερ, 89′ Γαλανόπουλος
Κίτρινες: 55′ Ιβανούσετς / 57′ Χατζισαφί, 90′ + 4′ Μάνταλος
Κόκκινη: 
Δοκάρι: 63′ Εμρέλι

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (Ιγκόρ Μπίστσαν): Λιβάκοβιτς, Μοχαράμι, Ριστόβσκι, Σούταλο, Λιούμπιτσιτς, Μπουλάτ (72′ Σούσιτς), Μίσιτς (84′ Κανένκο), Σπίκιτς (46′ Εμρέλι), Μιχαϊλιτσένκο, Ιβανούσετς (72′ Μπατούρινα), Πέτκοβιτς.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέδια): Στάνκοβιτς, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (83′ Μάνταλος), Γιόνσον (67′ Γαλανόπουλος), Ελίασον (56′ Άμραμπατ), Πινέδα (83′ Πισάρο), Τσούμπερ (83′ Αραούχο), Λιβάι Γκαρσία

Bαρύ κλίμα και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον αγώνα της AEK στην Κροατία

Σε βαρύ και εχθρικό κλίμα η ΑΕΚ αντιμετώπισε τη Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ. Στο γήπεδο Μάκσιμιρ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον Μιχάλη Κατσουρή. Mε μαύρα περιβραχιόνια κατέβηκαν στον αγώνα οι παίκτες της ΑΕΚ, σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα. Το γήπεδο δεν είναι γεμάτο καθώς περίπου 12 με 13 χιλιάδες είναι οι θεατές σε ένα γήπεδο χωρητικότητας 26.000 θεατών.

Τα μέτρα ασφαλείας στο Ζάγκρεμπ ήταν δρακόντεια, ενώ η UEFA διαμήνυσε στους γηπεδούχους ότι όλα τα μάτια είναι στραμμένα στον αποψινό αγώνα και δεν θα επιτρέψει καμία παραβατική συμπεριφορά. Οποιοδήποτε παρατράγουδο θα επιφέρει βαριά τιμωρία.

Από την πρώτη στιγμή που έφτασε η ΑΕΚ στο Ζάγκρεμπ ήταν υπό αυστηρή αστυνομική προστασία, ενώ δεν πήρε μέρος σε καμία εκδήλωση λόγω πένθους.

Πηγή: ertsports.gr

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση