«Η εξέγερση των Καρυάτιδων»-Παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Πέτρου Μάρκαρη στην Τεργέστη

markaris_Teseao_2023

«Η εξέγερση των Καρυάτιδων», είναι το νέο βιβλίο του Πέτρου Μάρκαρη που κυκλοφορεί στην Ελλάδα την Παρασκευή 7 Ιουλίου, από τις εκδόσεις Κείμενα.

Όμως, το  νέο μυθιστόρημα του πολύ αγαπημένου στο εξωτερικό Έλληνα συγγραφέα έχει ήδη κυκλοφορήσει στην Ιταλία από τις εκδόσεις La nave di Teseo και αύριο Πέμπτη 6 Ιουλίου θα γίνει εκδήλωση – παρουσίαση του βιβλίου στην Τεργέστη, στο ιστορικό Caffè San Marco, στις 18:30 τοπική ώρα.

Στην εκδήλωση, που συνδιοργανώνει η Ελληνο-Ανατολική Κοινότητα Τεργέστης, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και το Ελληνικό Προξενείο στην Τεργέστη, ο Πέτρος Μάρκαρης θα συνομιλήσει για το βιβλίο με τον  μεταφραστή του στα Ιταλικά Andrea di Gregorio. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια αντιπροσωπεία ξένων επενδυτών επισκέπτεται την Ελλάδα με σκοπό να εκμεταλλευτεί τους αρχαιολογικούς χώρους μέσω της τεχνητής νοημοσύνης. Η κυβέρνηση επικροτεί τα σχέδιά τους, αλλά μια οργανωμένη ομάδα γυναικών προβαίνει σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προξενώντας το μένος των υποστηρικτών του επενδυτικού προγράμματος.

Ο αστυνόμος Κώστας Χαρίτος προάγεται σε Διευθυντή Ασφάλειας Αττικής και τη θέση του προϊσταμένου του Τμήματος Ανθρωποκτονιών καταλαμβάνει για πρώτη φορά γυναίκα, η αστυνόμος Αντιγόνη Φερλέκη. Η ειρωνεία της τύχης όμως είναι ότι ξεκινάει την καριέρα της με την αποστολή να διαλευκάνει τρεις γυναικοκτονίες…

www.ertnews.gr

Φούλη Ζαβιτσάνου