Συγχαρητήρια στον Κ. Μητσοτάκη από τον Πολωνό πρωθυπουργό – Εύχεται συνέχεια στη συνεργασία των δύο κρατών

πρωθυπουργός Πολωνίας

Μετά τη λήξη των δεύτερων εκλογών και την ανάδειξη των αποτελεσμάτων, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι (Morawiecki), συνεχάρη τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι σε ταραχώδεις καιρούς, η Ευρώπη χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις με ισχυρή κοινωνική εντολή.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας είπε χαρακτηριστικά: «Βασιζόμαστε σε περαιτέρω θετική Πολωνο-Ελληνική συνεργασία»

Σε αγγλόφωνο δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο Twitter τη Δευτέρα 26/06, ο πρωθυπουργός Μοραβιέτσκι αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ελληνικού υπουργείου Εσωτερικών, που παρουσιάστηκαν μετά από καταμέτρηση σχεδόν του 100% των ψήφων, τις εκλογές κέρδισε η μέχρι τότε κυβερνώσα Νέα Δημοκρατία, αρχηγός της οποίας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με στοιχεία του ελληνικού υπουργείου Εσωτερικών, το κόμμα κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο με ποσοστό 40,6%. Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα διατηρήσει την πορεία των μεταρρυθμίσεων, ευχαριστώντας το κοινό για την ισχυρή εντολή για την υλοποίησή τους.

Αποτελέσματα Μαΐου:

Αποτελέσματα Ιουνίου:

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ελλάδας, στη Βουλή υπάρχουν οκτώ κόμματα. Η Νέα Δημοκρατία, που κυβερνά τη χώρα από το 2019, κέρδισε με ποσοστό 40,6%. Ακολούθησαν ο Σύριζα (17,8%) και το ΠΑΣΟΚ (11,9%).

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση