Τα ψιλικατζίδικα που πουλούν χρυσό σαν… ζεστά κουλουράκια

Εκτός από το ράμεν και τα λουκάνικα, τα ψιλικατζίδικα της Νότιας Κορέας έχουν ένα νέο δημοφιλές στοιχείο στο μενού τους, τις ράβδους χρυσού.

Η μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων ψιλικών της χώρας, CU, συνεργάζεται με την Korea Minting and Security Printing Corporation (KOMSCO) για να προσφέρει στους πελάτες μίνι ράβδους χρυσού — και ξεπουλούν σαν ζεστά… κουλουράκια.

Η ζήτηση για ράβδους και κέρματα στη Νότια Κορέα αυξήθηκε 27% σε ετήσια βάση

Μια ποικιλία από ράβδους χρυσού σε μέγεθος νυχιού, βάρους μεταξύ 0,1 γραμμαρίων και 1,87 γραμμαρίων, είναι προς πώληση στα καταστήματα CU από τον Απρίλιο. Μια ράβδος 1,87 γραμμαρίων πωλείται για 225.000 γουόν (165,76 $) και μια ράβδος 0,5 γραμμαρίων πωλείται για 77.000 γουόν.

Με τιμή 113.000 γουόν η καθεμία, οι ράβδοι 1 γραμμαρίου εξαντλήθηκαν μέσα σε δύο ημέρες , σύμφωνα με τοπικές ειδήσεις. Και όπως επισημαίνει το CNBS, οι μπάρες συνοδεύονται από συγχαρητήρια μηνύματα, ευχές γενεθλίων, ακόμη και σχέδια για τύπους προσωπικότητας.

Οι 3οάρηδες

Μεγαλύτερη ανταπόκριση είχαν οι άνθρωποι ηλικίας γύρω στα 30, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 41% ​​των συνολικών πωλήσεων από την κυκλοφορία τους, σύμφωνα με την εφαρμογή  της CU Pocket CU. Οι 4οάρηδες αποτελούν το 35,2% των πωλήσεων, ακολουθούμενοι από άτομα στα 50 τους με 15,6%. Οι άνθρωποι στα 20 τους αντιπροσώπευαν το 6,8% όλων των πωλήσεων.

Η ζήτηση για ράβδους και κέρματα στη Νότια Κορέα αυξήθηκε 27% σε ετήσια βάση σε 5 τόνους το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους εν μέσω ανόδου των τιμών του κίτρινου μετάλλου, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού . Αυτή ήταν η πιο απότομη τριμηνιαία αύξηση στις αγορές χρυσού στη Νότια Κορέα τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια, σημείωσε το WGC.

Αυτόματοι πωλητές

Ετσι και τα ψιλικατζίδικα αποφάσισαν να μπουν σε αυτόν τον πυρετό χρυσού. Στην αλυσίδα ψιλικών καταστημάτων GS25 της Νότιας Κορέας, οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν μικρές χρυσές γκοφρέτες από  μηχανήματα αυτόματης πώλησης .

«Συνήθως σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας, όταν το τοπικό νόμισμα υποτιμάται, η ζήτηση για χρυσά φυσικά κοσμήματα θα αυξηθεί καθώς οι εγχώριοι επενδυτές αναζητούν επενδύσεις για ασφαλή καταφύγια», δήλωσε ο Heng Koon How, επικεφαλής στρατηγικής αγορών, παγκόσμιας οικονομίας και έρευνας αγορών στο UOB.

Οι καταναλωτές της μεγαλύτερης οικονομίας της Ασίας, της Κίνας, αγοράζουν επίσης χρυσό, με τη συλλογή μικρών φασολιών 1 γραμμαρίου σε γυάλινα βάζα να γίνεται τάση για τη νεολαία της χώρας. Η Κίνα ηγείται επίσης της καταναλωτικής ζήτησης για χρυσό , με τη χώρα να ξεπερνά την Ινδία το 2023 και να γίνει ο μεγαλύτερος αγοραστής χρυσού κοσμήματος στον κόσμο.

Ξεχωριστά, στις ΗΠΑ πέρυσι, ο γίγαντας των αποθηκών λιανικής Costco έγινε δημοφιλές one-stop shop για ράβδους χρυσού μιας ουγγιάς με τιμή κοντά στα 1.900 $ .

Πηγή: OT

Αφήστε μια απάντηση