Εκσυγχρονισμός και προτεραιότητες με την ανάληψη καθηκόντων

ΥΠΟΥΡΓΟΙ

«Στόχος μας είναι ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος», υποστήριξε η Νίκη Κεραμέως κατά την παραλαβή του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Εσωτερικών. Τη δέσμευση ότι το υπουργείο Παιδείας θα γίνει το πρώτο πλήρως ψηφιακό Υπουργείο έδωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ την επαναθεμελίωση του Ε.Σ.Υ. έθεσε ως προτεραιότητα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Ευθύνη μας, η προστασία των πολιτών», τόνισε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, ενώ στην αναγκαία μεταρρύθμιση στο χώρο της Δικαιοσύνης αναφέρθηκε ο Γιώργος Φλωρίδης. Τις προτεραιότητες των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Αθλητισμού ανέπτυξαν Δημήτρης Παπαστεργίου και Γιάννης Οικονόμου.

Υπ. Εσωτερικών – Ν.Κεραμέως: Προτεραιότητες η αύξηση μισθών και η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Τη σκυτάλη του υπουργείου Εσωτερικών πήρε η Νίκη Κεραμέως δηλώνοντας ως βασικές προτεραιότητες την αύξηση των μισθών και την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

«Με την αύξηση των μισθών στο δημόσιο τομέα, με σύγχρονα προγράμματα επιμόρφωσης, με αξιολόγηση παντού, με σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής παραγωγικότητας, με επιτάχυνση της διαδικασίας προσλήψεων μέσω του ΑΣΕΠ, με καθορισμό και αναδιανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικού κράτους-περιφερειών και δήμων, μερικές από τις προτεραιότητες της επόμενης τετραετίας» δήλωσε η Νίκη Κεραμέως.

Υπ. Παιδείας – Κ. Πιερρακάκης – Δεσμεύτηκε ότι θα εξελιχθεί στο πρώτο πλήρως ψηφιακό υπουργείο

Έχοντας αφήσει το στίγμα του στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού θα εξελιχθεί στο πρώτο πλήρως ψηφιακό Υπουργείο, με απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών. «Πρέπει να αναβαθμίσουμε τα πάντα με ταχύτητα. Όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Από την Προσχολική εκπαίδευση μέχρι το Πανεπιστήμιο. Και ειδικά για τα δημόσια ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, βασική μας έμφαση είναι σε ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο, ασφαλές, λειτουργικό και ελεύθερο, ένα Πανεπιστήμιο το οποίο συνομιλεί με το μέλλον» δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στο υπ. Αθλητισμού ο Γ.Οικονόμου: «Αναβαθμισμένο το χαρτοφυλάκιο – Πρέπει να συνδεθει η Παιδεία με τον αθλητισμό»

Στη μεγάλη σημασία του αθλητισμού, και τη σύνδεσή του με την παιδεία, αναφέρθηκε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής που έγινε στο Υπουργείο Παιδείας. «Ο πρωθυπουργός αναβάθμισε το χαρτοφυλάκιο. Πρέπει αν συνδεθεί η μόρφωση με τον πολιτισμό» δήλωσε ο κ. Οικονόμου

«Ειδική αποστολή» Χρυσοχοΐδη στο υπ.Υγείας – «Με ανθρώπους του καθήκοντος θα επαναθεμελιώσουμε το εθνικό σύστημα Υγείας»

Στους αφοσιωμένους και ικανούς δημόσιους λειτουργούς, στηρίζεται ο νέος Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τη θεμελίωση ενός νέου εθνικού συστήματος υγείας. «Δύναμή μου πάντα οι άνθρωποι, άξιοι συνεργάτες, οι αφοσιωμένοι κι ικανοί δημόσιοι λειτουργοί, οι άνθρωποι του καθήκοντος. Με αυτούς θα πορευτώ και τώρα με αξιοκρατία, συμπαραστάτης των αναγκών τους, μαζί με τους εργαζόμενους, συμπόρευση με τους εργαζόμενους αλλά ταυτόχρονα με τον πήχη και το φρόνημα ψηλά για να επαναθεμελιώσουμε όλοι μαζί το νέο εθνικό σύστημα υγείας» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Γ. Φλωρίδης: Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να κάνουμε κάποια βήματα μπροστά

Ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, έκανε χιούμορ με αφορμή την είσοδό του στην κυβέρνηση μετά από μια μακροχρόνια διαδρομή στο ΠΑΣΟΚ μέσα από τέσσερα υπουργεία.

«τώρα εγώ ανήκω και σε εκείνες τις περιπτώσεις της πολιτικής που κάποιος μετά από τόσα χρόνια θα μπορούσε να πει: «για φαντάσου», ανήκω εκεί, ισχύει» είπε με χιούμορ.

Υπ. Προστασίας του Πολίτη – Ν. Μηταράκης: «Στόχος η προστασία των πολιτών από τα σύνορα μέχρι την τελευταία γειτονιά

Κοινωνικό και εθνικό χαρακτήρισε το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης. Στόχος η προστασία των πολιτών από τα σύνορα της πατρίδας μας μέχρι την τελευταία γειτονιά της χώρας.

« Η ασφάλεια είναι παράγοντας που ενισχύει την ελευθερία και την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Ενισχύει και τον στόχο που έχει θέσει η κυβέρνηση για οικονομική ανάκαμψη ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία» είπε χαρακτηριστικά.

Ο άνθρωπος που «μεταμόρφωσε» τα Τρίκαλα – Ο Παπαστεργίου από Δήμαρχος της πόλης «Πρότυπο» στο υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχοντας καταφέρει ως δήμαρχος Τρικκαίων, να μιλάει μέχρι και ο Guαrdian με τα καλύτερα λόγια για τα Τρίκαλα, που πλέον φιγουράρουν ανάμεσα στις «εξυπνότερες» πόλεις της Ευρώπης.

«Η μαγική λέξη για μένα είναι η λέξη εμπιστοσύνη, το πως θα μπορέσουμε και μέσω της ψηφιακής διακυβέρνησης να δώσουμε στους δημότες μας να καταλάβουν ότι τελικά υπάρχουν άνθρωποι δομές υποδομές από πίσω οι οποίοι σκέφτονται 24 ώρες το 24ωρο για εκείνους» είπε χαρακτηριστικά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου.

«Αμετακίνητη» η Μενδώνη – «Υπάρχουν πολλές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στον πολιτισμό»

H Λίνα Μενδώνη που παραμένει για δεύτερη τετραετία Υπουργός Πολιτισμού, μίλησε για μια σειρά από μεταρρυθμίσεις και εμβληματικά έργα που μένουν να γίνουν όπως είναι το εθνικό αρχαιολογικό μουσείο, το Τατόι, το μουσείο Εναλίων αρχαιοτήτων.

«Υπάρχουν πολλές μεταρρυθμίσεις που πρέπει μα γίνουν στον πολιτισμό και υπάρχουν μεταρρυθμίσεις οι οποίες έγιναν και δεν έχουν εφαρμοστεί απολύτως. Είναι προφανές ότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν και να γίνουν με γρήγορους ρυθμούς» ανέφερε η κα Μενδώνη

Στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ο Κικίλιας – Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό και Ιερό από την προστασία των πολιτών

Παραλαμβάνοντας το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι «δεν υπάρχει κάτι πιο ιερό από την προστασία της ανθρώπινης ζωής».Ο νεός υπουργός επισήμανε ότι για τον ίδιο δεν είναι πρωτόγνωρη η αντιμετώπιση των κρίσεων, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος αντιμετώπισε παγκόσμια κρίση υγείας και κρατηθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων.

Επιμέλεια: Ειρήνη Βασάλου

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση