«Ανάγνωση» αποτελέσματος – Η αποτίμηση των κομμάτων για τα εκλογικά ποσοστά τους

ΒΟΥΛΗ

Στην αποτίμηση των εκλογικών τους ποσοστών προχωρούν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, χαράσσοντας τη στρατηγική τους σε ένα ριζικά διαφορετικό κοινοβουλευτικό τοπίο. Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η οικοδόμηση της σύγχρονης Κεντροαριστεράς. Το ΚΚΕ υπόσχεται συνέχιση μιας 100% λαϊκής αντιπολίτευσης, ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος δηλώνει ότι συκοφαντούν την Ελληνική Λύση αυτοί που την κατατάσσουν στην Ακροδεξιά. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλά για την άσκηση υποδειγματικής αντιπολίτευσης από την Πλεύση Ελευθερίας.

Τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών αποτιμούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην 8κομματική πλέον Βουλή, θέτοντας το διακύβευμα της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Ανερχόμενη δύναμη βήμα-βήμα, λένε στη Χαριλάου Τρικούπη, με τον Δημήτρη Μάντζο να επισημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σκοπεύει να καλύψει τα κενά που αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: «Για εμάς αυτό είναι μόνο η αρχή, μία νέα αφετηρία, δεν τελειώσαμε την Κυριακή[…] Θα πρέπει να υπάρχει μια στιβαρή και ωφέλιμη αντιπολίτευση[…]Αυτό που επιδοκιμάστηκε στο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ είναι η εποικοδομητική αντιπολίτευση».

Τη βουλευτική του έδρα στον Βόρειο Τομέα θα κρατήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας με το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ να χαιρετίζει τους χιλιάδες όπως αναφέρει ψηφοφόρους που ενίσχυσαν το κόμμα συμβάλλοντας στην εκλογική του άνοδο.

«Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για τον λαό. Το ΚΚΕ θα κάνει από αύριο κιόλας πράξη τη δέσμευσή του ότι θα βρεθεί στο μετερίζι μιας 100% μαχητικής, εργατικής-λαϊκής αντιπολίτευσης. Ο ελληνικός λαός να μη δείξει καμία αναμονή, να μη δώσει καμιά περίοδο χάριτος» αναφέρεται.

Επαναλαμβάνει ο Κυριάκος Βελόπουλος ότι η Ελληνική Λύση δεν κατατάσσεται στο φάσμα της ακροδεξιάς, υπογραμμίζοντας ότι θα κινηθεί νομικά κατά όσων συκοφαντούν το κόμμα: «Η Ελληνική Λύση επί 4 χρόνια απέδειξε ότι είναι θεσμικά δημοκρατικό κόμμα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, λοιπόν, να αμαυρώσει και να συκοφαντήσει την ίδια την υπόστασή μας[…] Δεν ήξερα ότι η πατρίδα, η θρησκεία, η οικογένεια, το ψωμί – παιδεία – ελευθερία, που πιστεύουμε εμείς, είναι ακροδεξιά αντίληψη».

Θέλουμε να χτίσουμε ένα υπόδειγμα της αντιπολίτευσης που αξίζει ο τόπος, σημειώνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μιλώντας στο Mega η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας τόνισε ότι «με την ιδιότητα της πρώην ΠτΒ θα έχω τη δυνατότητα να επεμβαίνω εκεί που θα έχει εξαντληθεί η δυνατότητα για τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών ομάδων[…] Θα ασκήσω αυτή τη δυνατότητα με υπευθυνότητα, δε θα κάνω χρήση περιττή».

Στη Βουλή επίσης την ερχόμενη εβδομάδα θα ορκιστούν και οι βουλευτές των κομμάτων Σπαρτιάτες και Νίκη.

Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη

Σχετικά Άρθρα: Την Τετάρτη η πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου – Σε κλίμα συγκίνησης η ορκωμοσία της κυβέρνησης

Κυρ. Μητσοτάκης: Σύσκεψη στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό πριν την Σύνοδο Κορυφής

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ήταν «οικογενειακή υπόθεση» – Οι εντυπωσιακές αφίξεις των Υπουργών με τις οικογένειές τους

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση