Η ΕΟ του ΚΚΕ καταψήφισε το ψήφισμα του ΕK για την καθιέρωση «Ευρωπαϊκής ημέρας για τα θύματα της κλιματικής κρίσης»

ευρωκοινοβούλιο-1-768x480

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε και καταγγέλλει το κοινό ψήφισμα των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Σοσιαλδημοκρατών, Φιλελεύθερων, Πράσινων και της λεγόμενης «Αριστεράς» που ζητάει την καθιέρωση «Ευρωπαϊκής Ημέρας για τα θύματα της παγκόσμιας κλιματικής κρίσης».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «οι πολιτικές ομάδες, στις οποίες ανήκουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ επιχειρούν προκλητικά να φορτώσουν τις εγκληματικές ευθύνες ΕΕ και κυβερνήσεων για τα θύματα από τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, την πείνα, την πανδημία, ακόμη και τον “εκτοπισμό των ανθρώπων από τα σπίτια τους” στην “κλιματική κρίση“!».

«Το ψήφισμα, που κατά τραγική ειρωνεία υιοθετήθηκε λίγες ώρες μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου, προσπαθεί να αποδώσει την προσφυγιά στον “κακό τον καιρό”, που τον βαφτίζουν τώρα “κλιματική κρίση”. Αθωώνει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που εξαπολύουν ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ σε ολόκληρο τον πλανήτη, όπως και στη Λιβύη, απ’ όπου απέπλευσαν οι αδικοχαμένοι πρόσφυγες. Αθωώνει τη λεηλασία των φυσικών πόρων των χωρών τους, την εκμετάλλευση των λαών τους, την άγρια καταστολή των προσφύγων από κυβερνήσεις και ΕΕ, με τη συμμετοχή της FRONTEX και του ΝΑΤΟ. Όλες δηλαδή τις αιτίες που ξεριζώνουν τους ανθρώπους από τον τόπο τους και τους στέλνουν στον υγρό τάφο, στον οποίο ΕΕ και κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει την Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Επιχειρεί να απαλλάξει την ΕΕ και τις αστικές κυβερνήσεις από τις εγκληματικές ευθύνες για την έλλειψη μέτρων προστασίας του λαού από πυρκαγιές, πλημμύρες, πανδημίες κλπ. Η επιδίωξη τους είναι να συνηθίσουν τους λαούς στη μεσαιωνική αντίληψη ότι είναι “φυσιολογικό” το χειμώνα να πνίγονται από τις πλημμύρες, το καλοκαίρι να καίγονται από τις πυρκαγιές. Ότι στον 21ο αιώνα με τα εκπληκτικά επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, είναι φυσικό να πεθαίνουν από την πανδημία του COVID, αμέτρητα εκατομμύρια ανθρώπων» επισημαίνει η ΕΟ του ΚΚΕ και καταλήγει:

«Ο λαός δεν πρέπει να συμβιβαστεί με το εφιαλτικό μέλλον και την κανονικότητα που του επιφυλάσσουν. Να μετράει τους νεκρούς του και να του υπόσχονται “ευρωπαϊκές μέρες” για να τους θρηνεί. Να αγωνιστεί για να επιβάλλει μέτρα ουσιαστικά προστασίας και διαφύλαξης του περιβάλλοντος, της ανθρώπινης ζωής και υγείας.

Στο δίλημμα που με επιτακτικό τρόπο μπαίνει πλέον καθημερινά “τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”, να απαντήσει οι ζωές μας, αποδυναμώνοντας τα κόμματα του κεφαλαίου και της ΕΕ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα “μιας χρήσης” συμπληρώματά τους, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το ΚΚΕ, τη δύναμη που θα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό του για τα δικά του συμφέροντα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση